2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XV.kerület

Emlékeznek? Itt forgott a Patika

patika_pr

Koltai István és Koltai Róbert, háttérben a Patika

Emlékeznek még az Old Goldra? Polacsek Norbira és Júliára, Laurára, Oszkárra, Tádéra és többiekre? Polacsek Norbert patikus és a lagzibandából született zenekarának történetét nem az élet írta, ez Koltai Róbert Patika című sorozatának az alapsztorija. Húsz évvel ezelőtt volt a sorozat bemutatója, amelynek kulcsjeleneteit a Fő ut 62.-ben található gyógyszertárban forgatták, ami tulajdonképpen a főszereplő volt. A sorozatból ugyan nem lett olyan kultfilm, mint a Lindából, de a benne megszólaló Dés dalokból sláger lett, elég ha csak  a Gatyadalra, vagy a Vigyázz rám! című nótára gondolunk. A forgatás őriz egy kedves családi titkot is: abban a jelenetben, amikor az első részben megismerjük a főszereplőt, feltűnik Koltai Róbert édesapja, Koltai István is, mint a Polacsek patika alapítója.

Patika, Gyógyszertár 15. Fő utca Patika TV sorozat ( Fotó: Sáfár Tibor )

1891-ben alapították
( Fotó: Sáfár Tibor ) ( Fotó: Sáfár Tibor )


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.