EUR: 338,23 Ft
CHF: 318,54 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

Éremért utazunk a világbajnokságra

Július 27-én kezdődik a vízilabda világbajnokság Oroszországban, ahol Benedek Tibor csapata elfelejtetné a szurkolókkal a világligában mutatott játékot. A kapitány a Lokálnak kijelentette: érmet szeretne szerezni a csapattal.

A tavalyi, Budapesten rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar csapat, de az idei teljesítménnyel és főleg a mutatott játékkal nem lehet elégedett Benedek Tibor szövetségi kapitány. Bár a hazai Vodafone-kupán második, az egyik igazi erőfelmérőn, a világligában, csupán hatodik lett a válogatott. Ennél pedig a több kell a világbajnokságon, és tudja ezt Benedek Tibor is.


– Sokkal jobban kell játszanunk a világbajnokságon, mint tettük azt a világliga alatt – mondta a Lokálnak a szövetségi kapitány. – Koncentráltabbnak, erőszakosabbnak kell lennünk. Kicsit segít, hogy szerencsénk van a sorsolásnál, hiszen a világbajnokság első hetében könnyebb ellenfelekkel találkozunk, azaz a második héten, illetve az utána következő időszakban kell csúcsformában lennünk.

Budapest, 2015. július 11. Szivós Márton (b) és az olasz Francesco di Fluvio az 5. Vodafone Kupán játszott Magyarország - Olaszország vízilabda-mérkőzésen Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. július 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szivós Márton is visszakerült a válogatottba, és a Vodafone Kupán meg is mutatta, még mindig jó az öreg a háznál (fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vízilabdázóink az ezredforduló óta elkényeztették a szurkolókat, ám Benedek Tibor nem győzte hangsúlyozni, hogy az elmúlt időszak új csapat építésével telt. Ennek a csapatépítésnek az eredménye például a Bedő Krisztián beválogatása is. Igaz, a center nem nevezhető rutintalannak, hiszen 2013-ban már szerepelt a világbajnokságon. – Bedő nem ezért lett kerettag, hanem azért, mert az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy az legyen – mondta erre Benedek.


Természetesen megkérdeztük, hogy a kapitány milyen eredménnyel lenne elégedett. –Egyértelműen érmet szeretnénk szerezni. Ha lehet, minél fényesebbet.

A világbajnokság csoportmérkőzései:
VII. 27., hétfő, 15.30:
Magyarország-Kazahsztán
VII. 29. szerda, 10.10:
Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság
VII. 31. péntek, 8.50:
Magyarország-Argentína

A világbajnokság csoportjai:

A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

A negyeddöntőt augusztus 4-én rendezik. Ha a magyar válogatott megnyeri a csoportját, akkor a negyeddöntőben az A csoport 2. és a B csoport 3. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik.

Kapcsolódó Cikkek