EUR: 336,69 Ft
CHF: 317,43 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XI.kerület

Ez más kávéház

Tranzit Café, jótékonyság, ruha gyűjtés, játékok, könyvek, ajándék málna szörp, kézműves foglalkozás, Egri Orsolya

Sok ajándék jutott el a Tranzitba a gyűjtés során

Szokás szerint remekül sikerült a Tranzit Art Caféba szervezett adománygyűjtő akciója. A teraszon felhalmozott gyerekholmi, játék, könyv és ruha adományokat az önkormányzat a Down Alapítványnak és a Kossuth Gyermekotthonnak ajánlotta fel. A Bukarest és Ulászló utca sarkán működő, Családbarát hely matricával kitüntetett Tranzitban nem hiányzott a vidám gyerekzsivaj sem a háromnapos gyűjtés alatt.

A Tranzit kávéházat 2005-ben nyitották meg, miután Egri Orsolya megnyerte az önkormányzat hajdani távolsági buszpályaudvar épületére és peronjára kiírt pályázatát.


– Nekem is érdekes tíz év távlatából visszatekinteni. Boldog vagyok, mert amit akkor elképzeltem és vállaltam, mára megvalósult. Nagyon ritka és szerencsés helyzet, amikor valaki álma nem válik az ő privát mániájává, hanem olyan elhivatott kollégákat talál, akik értik és érzik a hely szellemét, és csapatként dolgoznak nap, mint nap ennek az immár közös álomnak a megvalósulásán – számolt be a Lokálnak Egri Orsolya. Az álomhoz pedig a másokon való közösségi segítségnyújtás is hozzátartozik.

– Mindez játékoskedvű, szellemi kalandokra nyitott közönséggel működik csak. Ha vendégeinket megismertettük bármely általunk támogatott alapítvány, a Hospice, a Bliss vagy a Sorsfordító átmeneti hajléktalanszálló céljaival, mindig hihetetlen nagyvonalúsággal hozták adományaikat hozzánk, mi pedig boldogan továbbítottuk azokat. Így volt ez most is. Köszönet érte – mondta Egri Orsolya, akinek valóra vált álmában az is szerepel, hogy miközben a szülők megisznak egy kávét, megnézik az aktuális kiállítást és hallgatják az egyik törzsvendégtől kapott zongorát, a gyerekeik is jól érzik magukat.


Tranzit Café, jótékonyság, ruha gyűjtés, játékok, könyvek, ajándék málna szörp, kézműves foglalkozás, Egri Orsolya

Egri Orsolya az apró zoknikat csíptette fel

– Furcsa szó ez, hogy család-, meg gyerekbarát, igazából számomra ez természetes és magától értetődő. Minket nem zavar a gyerekzsivaj. Nagyon derűs, idilli pillanatok, mikor szülőket látunk visszacsöppenni hajdani gyermekkorukba, amint gyermekeikkel együtt hallgatják az Öreg néne őzikéjét. A tejbegríz kezdetektől rajta van a menün: igazán nem nagy fáradság az elkészítése, és a kisgyermekesek nagy örömmel fedezik fel az étlapon. A jól felszerelt gyermekpelenkázó, akadálymentes mellékhelyiség már tíz éve is alap volt, nincs ebben semmi különös – fejtette ki a tulajdonos, aki maga is gyakorló kisgyermekes anyuka. Egri Orsolyától azt is megtudtuk, a Tranzitban nyári gyerek-táborokat is szerveznek, amelyben Abody Rita értő kreatív írást tanít, Beleznay Éva az építészetről beszél játékos formában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.