EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Belföld

Fektetném, de hova?

Más-más módon próbálják a különböző intézmények megoldani a szülők elhelyezését a kórházban. A helyzet nem reménytelen, van, ahol külön ház lesz erre a célra.

A legjobb megoldást keresi a Szent János Kórház gyermek- koraszülött- és csecsemőosztálya, bár a hely- és ágyszűke itt is meghatározza a lehetőségeket.  Teljesen természetesnek tartjuk, hogy a szülő a gyerek mellett szeretne maradni. Nálunk az intenzív osztályt kivéve egy hozzátartozó maradhat. Ha van szabad ágy, akkor ott alszik az édesanya, édesapa, de előfordul az is, hogy egy nagy ágyon együtt pihennek – tájékoztatott dr. Madarasi Anna osztályvezető főorvos.


János kórház bejárata    (Fotó: Máté Krisztián)A Bethesda gyermekkórházban működik az Országos Égési Centrum, ahol a betegeknél a szokottnál hosszabb a gyógyulási idő, és mivel az ellátási terület országos, sokszor érkeznek vidékről is. Az ő szüleik különösen nehéz helyzetben vannak, ha a gyermek mellett akarnak maradni – mondta lapunknak Bencze János az intézmény diakónia igazgatója. – Egy már létező ingatlan átépítésével tudjuk kialakítani az anyák házát 9 férőhellyel, a mai igényeknek megfelelő ágyakkal, fürdőkkel. Sok nehézséggel kell szembenéznünk, de a célunk elsősorban az, hogy a gyerekek meggyógyuljanak, és ezért mindent megteszünk.

Kapcsolódó Cikkek