EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb IV.kerület

Feltérképeztük az újpesti randizónát

Rövid, nem reprezentatív felmérésünk szerint, az újpestiek “randizónája” a Városháza környéke. A szerelmes párok, barátok, kollégák és ismerősök gyakran jelölik meg találkozási pontnak a baloldalon található Újpest feliratot, vagy a jobboldali szökőkutat, esetleg a nagyjátszóteret. 

Randi helyek Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor )

Diána fodrásztól jött, és Józseffel itt találkoztak
( Fotó: Sáfár Tibor )

A Hederics család is az Újpest előtt adott randit egymásnak, és bár a hatalmas hőség miatt Diána az árnyékban, a padon várta férjét és lányát, egy fotó erejéig szívesen odaálltak az eredetileg megbeszélt helyszín elé. – Éppen a fodrásztól jövök – magyarázta Diána. – Most pedig a férjemmel és a lányommal együtt megyünk majd a piacra, bevásárolni. Amikor a család elköszönt, nem kellett sokáig várnunk, egy népesebb kamasztársaság gyülekezett ugyanitt, hogy elverjék az időt. A fényképezéstől ugyan szégyenlősen elzárkóztak, de a nyelvük azért megoldódott. – Mindig innen indulunk, itt verődik össze a banda. Egy csomó szelfit is csináltunk már, irtó menő ez a felirat, nem? – kérdezte Tamás, de hiába a sok szelfi, nem sikerült meggyőznünk a fotózásról.


A Városháza másik oldalán egy fiatalasszony álldogált, láthatóan várt valakit. Közben a fel-fel bugyogó szökőkút néha lefröcskölte a hátát, de a nagy melegben ezt egyáltalán nem bánta. – A páromat várom, itt szoktunk találkozni. Mondjuk ez már nem az ismerkedő randink, hiszen régóta férj és feleség vagyunk – árulta el kérdésünkre Hajni. Vidéken nyaralnak gyermekeikkel, de feljöttek Újpestre körülnézni. – Szeretünk itt, gyönyörű a környék, szépen felújították. A barátnőimmel is mindig a szökőkútnál találkozom, mert nem nagyon kell nekik magyarázni, hogy hol van. Még a vidékiek is idetalálnak. Közben befut a férj, László is. – Persze, ez a legegyszerűbb tájékozódási pont – erősítette meg asszonyát, majd sietve elköszöntek, és ők is a piac felé vették az irányt.

Randi helyek Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor )

Hajni és László mindig a szökőkút előtt randizik
( Fotó: Sáfár Tibor )

Újpest Óriás homokozó és játékok ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az óriási homokozó kihagyhatatlan
( Fotó: Sáfár Tibor )

A kisgyerekes szülők a nyár közepe felé már meg sem beszélik, annyira egyértelmű, hogy az óriáshomokozónál találkoznak. Kialakult, jól összeszokott csoportokban játszanak a gyerekek, és számon tartják egymást, hogy ki, mikor szokott érkezni. A nagy hőségben a délelőttök talán csendesebbek, de délután felélénkül a tér. Estefelé pedig legkisebbek is úgy köszönnek el egymástól, hogy találkozunk holnap is, a szökőkútnál!


Kapcsolódó Cikkek