EUR: 338,73 Ft
CHF: 319,02 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Extra

Fémekkel a testében gyógyul Rékasi Károly

Rékasi Pikali dfpLassíts Kari! – követelik rajongói Rékasi Károlytól. A színész három hét után végre elhagyhatta a kórházat, de motorbalesete után még hosszú út vezet a teljes gyógyulásig. A Lokál úgy értesült, hogy több orvosi fémet is Rékasi testébe ültettek, hogy rögzítsék a csontokat.

– Volt egy csúnya balesetem, de -talán nem véletlenül- életben maradtam – kezdte közösségi oldalán Rékasi Károly, aki először szólalt meg a motorbalesete óta.


– Ehhez sok-sok törődést kaptam a Honvéd Kórházban, amit nem tudok elégszer megköszönni. Combcsont, medence végtagcsonkok, ugrócsont törése és sok egyéb zúzódás ellenére, köszönettel aggódó családomnak, akik rengeteg időt töltöttek velem, barátomnak, aki mindent félretett azért, hogy segíthessen nekem, s a Ti aggodalmatoknak, ÉLEK! S fogok is, még nagyon sokáig. Közben persze igyekszem rájönni arra, hogy miért is kaptam ezt az üzenetet…? Mindenkinek szép nyarat, jó pihenést kívánok, s találkozzunk ősszel a József Attila Színházban és maradjunk továbbra is Barátok közt – fogalmazott közösségi oldalán a színész, aki egyértelművé tette, hogy ősztől újra munkába áll. Egy fotót is posztolt, ahol mosolyogva ölelik egymást a levendulák között párjával, Pikali Gerdával. A Barátok közt sajtósa közleményt adott ki, amiből kiderült, hogy a színész a felgyógyulását otthonában folytatja, heteken belül, a gipsz levétele után pedig megkezdheti a rehabilitációt. Rékasi kitartó és elszánt, de az biztos, hogy a motorbaleset örökre nyomot hagy nem csak a testében, de a lelkében is. A Lokál úgy tudja, hogy több fémmel kellett rögzíteni a csontokat, így nagy valószínűséggel ezek élete végéig a testében maradnak. A fém beültetésekkel kapcsolatban általánosságban kérdeztük Bense Tamás orvost. – Törések után különféle rögzítéseket szoktunk alkalmazni, az esetek egy részében külső rögzítést, máskor belső rögzítést, ami műtét után kerül be. A komolyabb sérüléseknél alkalmazott rögzítők a testben szoktak maradni. A későbbiekben ez nem okoz problémát, maximum ha mágneses kapun megy át – amikor repülőgépre akar felszállni -, ami kimutatja a fém jelenlétét. Úgy kell számolni, hogy ilyen esetekben, egy éven belül nem valószínű, hogy bármilyen rögzítés kikerüljön – tette hozzá a doktor.
pikali-rékasi2 pikali-rékasi Rékasi motor

Kapcsolódó Cikkek