EUR: 337,25 Ft
CHF: 317,91 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Budapest

Finom, ízes, ropogós – Megtaláltuk a város legjobb pizzáját!

Ropogós, vékony pizzatészta, pikáns szalámi, érlelt sonka és friss ruccola – a Lokál szerint ez a város legjobb pizzája. Az ízre nem lehet panasz, az ára viszont drágább a megszokottnál. Egy szelet feltéttől függően 330-470 forintba kerül.
Gasztroforradalom! – pár éve jól látható, hogy valami megváltozott Budapesten. Menő lett – főleg a fiatalabbak körében – az úgynevezett Street Food, ami klasszikus értelemben azokat a ételeket jelenti, amit akár az utcán is elfogyaszthatunk. A gyros, a hamburger, pohár levesek mellett megjelentek a pizza szeleteket árusító helyek is. Egész ágazat épült erre és a Lokál most megtalálta a legjobbat.
PIZZA ME a Király utcában ( Fotó: Sáfár Tibor )

PIZZA ME a Király utcában
( Fotó: Sáfár Tibor )

Ahogy a Király utcában sétálunk, már messziről érezhető a friss pizza illata. Nem hosszú és kényelmes vacsorázást tervezünk, csak szeretnénk gyorsan bekapni valamit, ami nem csak laktató, de tényleg finom. 


A Pizza Me-ben pont annyira van lehetőség, hogy kikérjük a pizzaszeletet és kint a pultnál megegyük – leülni nem tudunk, csak könyöklős asztalok vannak. Annak is csalódnia kell, aki ketchupot szeretne locsolni a pizzára, mert a hely valódi olasz konyhát visz. Így ketchup nincs, – vétek is lenne – friss ruccola és pizzaszósz viszont van.
Két-két szeletet kérünk, van közötte egyszerű sajtos és szalámis-gorgonzolás is. Pár pillanatra még bedobják nekünk a sütőbe, hogy jó forró legyen. Két kis üditőt is rendelünk mellé, így a végösszeg kicsit húzós lesz: 2500 forint, mégsem vagyunk elégedetlenek. 
A tészta vékony, lágy, mégis ropogós. A sonka és a szalámi nem zsíros és nincs utána égető érzés a torokban. A sajt finoman nyúlik és érezhető, hogy nem egyfajta olcsó tömbsajtot reszeltek rá, amit a sarki szupermarketből vásároltak. 
Nem kérdés, hogy a pizza minőségi, de vajon érdemes ennyit áldozni rá?! 
Pizza Me-ből több is van a városban, az egyik tulajdonos pedig Gianni, aki természetesen tudja milyen a tökéletes olasz konyha. Kíváncsiak voltunk mitől pörög ennyire az üzlet, ezért felkerestük a Király utcai üzlet vezetőjét, aki készségesen válaszolt a kérdéseinkre. – Azt gondolom, hogy a sikerünk titka, hogy nem engedünk a minőségből és nagyon jó a csapatunk – kezdte a Lokálnak Rédlich Gábor.
– A pizzáink minden üzletünkben mindig ugyanolyan finomak, a receptet egy olasz szakembernek köszönhetjük és minden pontosan ennek megfelelően készül. A tészta egy speciális nyomógép segítségével lesz mindig ugyanolyan vékony. A hozzávalókat – kivéve a ruccolát és a hagymát – egyenesen Olaszországból hozatjuk. Ezért lehet, hogy egy kicsit drágább, mint a hasonló ételek, de a vendégeink nagyon elégedettek és tudják, hogy valódi minőséget kapnak a pénzükért. Szeretnénk fejleszteni is, ezért tervezzük hogy a jövőben még több üzletet nyitunk és már dolgozunk azon is, hogy házhoz szállításra is lehetőség legyen – tette hozzá az üzletvezető.
Tud még finomabb pizzát a városban? Írja meg a [email protected] email címre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.