2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XX.kerület

Fittebb lesz Erzsébet

Egyedülálló fitt parkot adtak át a Kulcsár utca és a Vasút sor közötti területen Pesterzsébeten. Futópályának indult, multifunkciós létesítmény lett belőle, amit reggeltől estig bárki használhat, aki betartja a játékszabályokat.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

A birkózók rögtönöztek egy bemutatót
( Fotó: Sáfár Tibor )

– A közeli iskolából ide jöttek a diákok telepkört futni testnevelés órán. A gyerekeim is idejártak, és mindig is aggodalommal figyeltem, nem lesz-e bajuk olyan közel az autókhoz. Itt volt egy elhagyatott terület, ami alkalmasnak bizonyult egy sporttelep létrehozására. Említettem a polgármesternek az ötletemet, és most át is adhattuk a fitt parkot a nagyközönségnek – mondta az ünnepélyes megnyitót követően lapunknak Losonczi Ottó, az ESMTK birkózó szakosztályának elnöke, hozzátéve, a telep mindenki előtt nyitva lesz. A helyiek ugyanúgy igénybe vehetik a futókört, valamint az automatikus öntözőrendszerrel ellátott gyepszőnyegen lévő foci-, lábtenisz-, ping-pong, tollaslabda pályát és szabadtéri fitnesztárgyakat, mint a helyi klubok növendékei. – Birkózóink leginkább futni jönnek majd ide, de a telep alkalmas arra, hogy a megszokott közegből kiszakadva színes edzést tartsunk nekik.


FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor ) FITT PARK átadás XX. Kulcsár u Losonczi Ottó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó büszkén állt kameránk elé az elkészült parkban
( Fotó: Sáfár Tibor )

Reggel hatkor már nyit a Fitt Park, egyelőre kérdéses, hogy este nyolckor vagy csak tízkor zár-e be. A rendre a közterület-felügyelők ügyelnek, de a biztonság érdekében kamerarendszert is telepítettek.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

A street fitnesz eszközökre lecsaptak a gyerekek
( Fotó: Sáfár Tibor )

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

Kis focisták avatták a focipályát
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek