EUR: 338,69 Ft
CHF: 318,93 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb VII.kerület

Hamarosan nyit a csarnok

Este tíz óráig lesz nyitva, minden esztétikus és modern, panorámalift megy az emeletre, friss áruk, jó áron – azt ígérik, ilyen lesz a Klauzál Téri Vásárcsarnok, amely szeptemberben újra megnyit.

Klauzál ter, Vásárcsarnok, Nyitás,

Szeptemberben már a megújult csarnokban vásárolhatunk

– Erzsébetváros önkormányzata olyan csarnokot kíván létrehozni – ragaszkodva a környék és az épület hagyományaihoz, korszerű technológiai eljárásokat alkalmazva -, amely  kielégíti a vásárlói igényeket, teret biztosít a közösségi élet megteremtéséhez és nem csak Erzsébetvárosnak, hanem Budapestnek is szép, megbecsült helyévé válik – mondta Vattamány Zsolt polgármester a Lokálnak.


regi_homlokzatKlauzalcsarnok

1897 óta várják itt a vásárlókat

Az 1897-ben elkészült épület olyan rossz állapotban volt már, hogy elkerülhetetlenné vált a teljes rekonstrukciója.

A csarnok változatlanul a Klauzál téri és az Akácfa utca felöli főbejáratokon keresztül közelíthető majd meg, a vadonatúj galériaszintre lépcsőkön, mozgólépcsőn vagy liften lehet feljutni. A pince szint üzemi terület, oda a csarnok raktárai, szociális és kiszolgáló helyiségei kerültek. Igazi kuriózum lesz a speciálisan hosszú nyitva tartási idő, melynek köszönhetően az ember akár 22 óráig is beugorhat egy késői vacsora vagy a másnapi reggeli friss alapanyagaiért. Az őstermelői asztalok és hűtőpultok a csarnok földszintjén helyezkednek majd el, melléjük a Spar élelmiszer áruházlánc 1000 m²-es, számos vendéglátó pedig tágas, igényesen kialakított helyiségekbe költözött. A klasszikusnak számító zöldség-gyümölcsös, hús- és hentesárus, finompékárus, termelői tejtermékes pultokon és üzleteken túl a vásárlásban megfáradt vagy megéhezett piacolókat kellemes kávézók és egy hamisítatlan lacipecsenyés is tárt kapukkal várja.


csarnokklaual

A földszinten lesznek az őstermelők, az emeleten az éttermek, szolgáltatók

– Elsősorban a vevők igényeit tartjuk szem előtt, ezért a csarnokban az áru minőségéhez illeszkedő, mérsékelt árakkal várjuk majd a vásárlókat. Ehhez szükséges a kereskedők megértése, a vásárlók lehetőségeinek tudomásul vétele, és a szoros együttműködés megteremtése a kereskedők és az üzemeltető között. Az önkormányzat ennek érdekében mérsékelt bérlet díjat állapított meg, az üzemeltetés pedig non- profit módon történik – hangsúlyozta Erzsébetváros polgármestere.

vattamányzsolt

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere

Kapcsolódó Cikkek