2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Extra

Hernádi: nem vagyok halálos beteg!

Elkeserítő reklámtrend uralkodik az interneten: néhány weboldal sztárok nem létező halálhírének vagy betegségének terjesztésére szakosodott, hogy így tegyenek szert minél nagyobb olvasótáborra. Legutóbb Hernádi Juditról terjesztették, hogy súlyos beteg, de a „kattintós” oldalak áldozatául esett Rékasi Károly és Korda György is.

A legnagyobb közösségi oldalon terjed az a bejegyzés, amely egy megdöbbentő videót ígér Hernádi Judit sokkoló állapotáról.


hernádiA videó kezdőképén a színésznő teljesen kopaszon látható, így az emberek rögtön arra következtettek, hogy súlyos beteg. A Lokál megkereste Hernádit, aki igencsak meglepődött a híren. – Szeretném leszögezni, hogy jól vagyok! Őszintén szólva nem érdekelnek ezek a közösségi médiával kapcsolatos rém- és álhírterjesztések, de nagyon szomorúnak tartom mindezt és kifejezetten örülök, ha foglalkoznak a kérdéssel, mert igen dühítő és szégyenletes dolog, amit ezek a cégek művelnek – mondta a színésznő, akinek a Happy Ending című darabjából vették a képet, melyben egy rákbeteg nőt játszik. De nem csak a színésznő esett áldozatul az aljas átverésnek: a közelmúltban Korda György halálhírét is elterjesztették ezeken a fiktív híreket tartalmazó portálokon. Balázs Klári szerint méltatlan dolog, amit férjével műveltek. – Megdöbbentő és aljas húzás, amit ezek a reklámokkal zsúfolt oldalak művelnek. Szerintem a legnépszerűbb sztárokat nézik ki maguknak, mert tudják, hogy akinek forog a neve, arra többen kíváncsiak – mondta lapunknak Klárika.

Gyuri bácsi azonban azt is tudni véli, mi állhat a tragikus álhírek hátterében. – Egy szívgyógyszert reklámoztam és utána nem sokkal elkezdtek ezek a hírek terjengeni rólam az interneten. Ezeket a bulvárlapok már úgy vették át, mintha infarktusom lett volna. Valójában a lépemmel voltak problémák, nem a szívemmel. Úgy gondolom, hogy akár egy konkurens cég is terjeszthette rólam ezeket a valótlanságokat, hogy ezzel a terméket és a személyemet egyaránt hiteltelenné tegyék – szögezte le Korda György.


hernádi

Fotó: Facebook/Orlai Produkciós Iroda

 

Kattintással dől a pénz

A fogyókúrás és egyéb csodaszer-reklámokra szakosodott álhíreket terjesztő oldalak lenyomozása sok esetben igen nehéz, sőt szinte lehetetlen. A legnagyobb gond az, hogy a profi csalók az oldal működtetését külföldre szervezik, így nehéz az üzemeltetőre bukkanni. Ezzel nem csak a sztárokról kapunk valótlan információkat, de az olvasók még az oldal bevételéhez is hozzájárulnak, ugyanis minden egyes kattintással az oldalon pénzt termelünk az üzemeltetőknek.

 

Őket is eltemette az internet

Rékasi Károly: Miközben családja és rajongói aggódtak a színészért motorbalesete után, az egyik honlap a legaljasabb húzással próbált magának minél nagyobb látogatottságot generálni: hatalmas betűkkel terjesztették Rékasi halálhírét, amelyet egyre többen osztottak meg a közösségi oldalakon.

Vágó István: Az ismert televíziós személyiség kamu-öngyilkossága hetekig tombolt az interneten, a hírt pedig sok tízezren osztották meg különböző felületeken. Az egyik legtöbbet osztott forrás szerint gyógyszer-túladagolásban hunyt el, miközben valójában természetesen ma is jó egészségnek örvend.

Morgan Freeman: A 78 éves Oscar-díjas színésznek először három éve terjedt el a halálhíre a világhálón. A híradások szerint megrepedt egy artéria szívében és az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A valóság viszont az volt, hogy Freeman éppen egy filmet forgatott Los Angelesben, és köszöni, nagyon is jól van.

BB Évi: A pszichés gondokkal küszködő egykori valóságshow-sztárról is terjengetek olyan netes szalagcímek, hogy tragikus körülmények között elhunyt. Évi mentális és egészségügyi problémákkal küszködik ugyan, de egyébként jól van.

hernádijó korda

Kapcsolódó Cikkek