EUR: 337,84 Ft
CHF: 317,11 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XVIII.kerület

Húszmillió jut az extrém sportra

Megújul a Bókay-kert egykor szebb időket megélt bicikli pályája. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kerékpárosok Szövetsége tavaly fejlesztési támogatásokat ítélt meg a hasonló létesítmények korszerűsítésére, amiből húszmillió forint jut a Bókay-kerti pályára. A XVIII. kerületi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, a támogatásból újjávarázsolja a kerékpáros paradicsomot, sőt, még gördeszkaparkot is létesít a területen.

A Bókay-kertben 1998-ban építettek kerékpáros pályát, amit négy évvel később BMX-crosspályává alakítottak, és 2005-ben olyan szintre emeltek, hogy a kerékpáros szövetség egészen 2011-ig Budapest bajnokságot, Magyar Kupa futamot és nemzetközi versenyt is rendezett a területen. A pályát azonban nem gondozták, és olyannyira leromlott az állapota, hogy már nem csak versenyre, de egyszerű bringázásra sem volt alkalmas.


Hijackers Crew kerékpáros bemutatója 17. Kerület, népkert ( Fotó: Sáfár Tibor )

Újra megnőhet a kerékpáros forgalom a levegőben
( Fotó: Sáfár Tibor )

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.