2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb II.kerület

Hűvösvölgyi Ildikó: a pasaréti kozmetikus az anyósom lett

huvosvolgyi2

A család a teraszon: Hűvösvölgyi Ildikó, Kisfaludy Zsófia, Nóra és Kisfaludy András

Hűvösvölgyi Ildikó jó négy évtizede ragadt a II. kerületben, ahol nem csak élni szeret, de hivatását a lakóhelyén is gyakorolja. A Marczibányi Téri Művelődési Házban tavaly mutatták be az Ölj csak meg lelkem! című török abszurdot, idén nyáron pedig a Templomkerti Esték keretén belül a Csillagok között című előadásban Gobbi Hildát alakította.

– 14 éves koromig Őrszentmiklóson laktam, aztán költöztünk a szüleimmel és a nővéremmel a XII. kerületbe. Közel 10 évre rá – majdnem 40 évvel ezelőtt –, amikor ifjú színésznőként gyanútlanul elmentem a Pasaréten egy kozmetikushoz, egy életre itt ragadtam a II. kerületben – mondta Hűvösvölgyi Ildikó. A kozmetikusnőből később anyós lett. – Mivel a férjem, András nagyon szerette ezt a helyet, végül vettünk egy házrészt a Gugger-hegy tetején, amit a két kezünkkel és szülői támogatással építettünk fel. Azóta itt élünk, a lányaink, Nóra és Zsófi már ide születtek. Ezt a házat mi a “béke szigetének” hívjuk, ahova két színházi próba között akárcsak egy órára is jó hazajönni. De a lányok is szeretik, Nóra már 1 éve férjnél van, mégis minden hétvégén hazajönnek a vejemmel egy jó ebédre, beszélgetésre. Kisebbik lányunk , aki szintén színésznő, még velünk lakik, de tudom, eljön a pillanat, amikor már ő is kirepül és akkor már csak ketten fogunk ülni a teraszon és nézzük a gyönyörű Budapestet – mesélte Hűvösvölgyi Ildikó, aki a közeli erdőt mostanában kezdi felfedezni, hiszen a már-már családtagnak számító új kutyusával ide megy minden reggel sétálni.


Kisfaludy Zsófi és Hűvösvölgyi Ildikó

Együtt játszik anya és lánya

– Jazzy egy okos, szép, ámde rosszcsont drótszőrű magyar vizsla – tudtuk meg a Kossuth-díjas színművésztől. Hűvösvölgyi Ildikó és családja az elmúlt évtizedek alatt belakta az egész kerületet. – A lányok a Pitypang úti iskolába jártak elemibe, majd Nóra a Baár-Madasban, Zsófi pedig a Móricz Gimnáziumban érettségizett. Mindkét lány tanult zongorázni a kerületben, művészi tornára, jazz-balettra is ide jártak a Kapás utcai Táncklubba. Én egyébként a mai napig lejárok oda művészi tornázni, Kis Judithoz – árulta el a Lokálnak a színésznő. Hozzátette, szeretnek a Rózsadombon élni, az autója már magától megy fel a Törökvészi úton és a Verecke lépcsőn.

– A nagy ünnepeken a pasaréti Torockó-téri református templomba szoktunk istentiszteletre járni. Nóra lányunknak is itt volt az esküvője tavaly, aztán a Remíz étterembe, Alizkához ment a násznép vacsorára és bulizni. A Kossuth-díjamat is ott ünnepelte a család egy finom ebéddel – számolt be kedves helyeiről a színművész, akit nyári programjáról is kérdeztünk.


– Most kevesebb a munka, a szereplés, jut idő a háziasszonyi teendőkre, a főzésre-sütésre, takarításra, mosásra-vasalásra. Mert mi tagadás, az elmúlt időszak nagyon zsúfolt volt, sok a restancia. Végre olvasgathatok, augusztusban pedig a családdal elmegyünk egy kicsit nyaralni is.

A művésznő eközben készül a jövő évadra. – Szeptemberben-októberben tanítok a Táncművészeti Főiskolán, majd –  ha minden igaz – elkezdek próbálni a Muzsika hangja című musicalben, a Pesti Magyar Színházban. Lesz bemutatóm a Turay Ida Színházban és készülök egy igen különleges, Szeleczky Zitáról szóló darabra, amelyben nagy örömömre együtt fogok játszani Zsófi lányommal!

Kapcsolódó Cikkek