2020. február 26., szerda
Géza

Életmód

Így készítsünk házi testpermetet

testpermetA testes illatok nem kánikulára valók. A parfümöt ilyenkor hagyjuk a szekrényben, és inkább készítsünk magunknak könnyű testpermetet.

Hozzávalók:

Kedvenc illatú illóolajunk

Desztillált víz

Tölthető pumpás flakon

A testpermet célja a frissítés, ezért érdemes üde illatot választani. A nyárhoz legjobban a barack, narancs, citrus, eukaliptusz passzol, de a bátrabbak használhatnak ánizst, bergamottot vagy bazsalikomot, aki pedig csábítani szeretne, nyúljon a legismertebb afrodiziákumokhoz, az ámbrához, rózsához, jázminhoz, szantálhoz és az ilang-ilanghoz. Amikor megvan az illóolaj, keverjünk 8-10 cseppet 30 ml desztillált vízzel, és töltsük egy pumpás flakonba. Ha hűtőben tároljuk, karakteresebb illatot kapunk. Használat előtt egy kicsit rázzuk össze, és ugyanúgy a tarkónkon, illetve a csuklónkra fújva használjuk, mint a parfümöt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

    Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

    Amint Kína egészségügyileg kockázatmentes ország lesz, megkezdheti a munkát a magyar artista osztály Pekingben – jelentette be Kovács Gábor Dénes képzési igazgató annak apropójából, hogy nemsokára elindul a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ programja, amelyben állami ösztöndíjjal, magyar artistaképző osztály indul Pekingben.

  • Cukorpótlás növényekből

    Cukorpótlás növényekből

    Sokan küszködnek azzal, hogy a szervezetük nem tudja feldolgozni a cukrot. Sőt vannak olyanok is, akik fogyókúra okán nem tesznek a teájukba, a süteményeikbe répacukrot.