2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Így telik a nyár a környéken

Forró napokat élünk. Az idei júliusra nem lehet panasza annak, aki szereti a meleget. Körülnéztünk, hol érdemes eltölteni a nyarat, ha valaki nem szeretne messze menni.

Pesterzsébet és Soroksár is rendelkezik dunai kapcsolattal, kézenfekvő lehet a parton ejtőzni. Május végén adták át a Vízisport utcában az új csónakházat. Ellátogattunk, hogy lássuk, mennyire indult be az élet a területen. A legmelegebb júliusi napon csak néhányan voltak. Már az furcsa, hogy az új házat közösségi térként harangozták be, igaz, hangsúlyozták, nincs kész teljesen. Ez annyira igaz, hogy engedély nélkül nem is léphet be senki a területre. Az őrök ezt velünk is betartatták. A bérlők természetesen igénybe vehetik a partszakaszt. Hajón fogyasztott ebédjük közben érdeklődtünk Lászlónál és két unokájánál, hogy telik a nyár a Duna-parton.


– Szabadidőnket itt töltjük a feleségemmel, öt unokánk pedig felváltva jön és nyaral velünk – avatott be a részletekbe a nagypapa. Most épp Lola és Olivér vakációzik itt, akiknek nagy élményt jelent, ha ki is fut a hajó, de a fedélzeten nagy társasjáték csatákat szoktak vívni.

Vízpart, horgászás, hajó, csónakázás, pihenés,

Lola nagyon élvezi a szünidőt a nagyszülőkkel

Kicsit arrébb Edit az árnyékban vészelte át a forróságot.


– A párom szeret horgászni, van egy csónakunk, azzal szoktunk kisebb köröket tenni. Jó itt, nagy a nyugalom – adta meg a választ, miért bérelnek évről évre kis lakást a parttól pár méterre. – Tavasztól őszig itt vagyunk, lehet kertészkedni is a kis veteményesünkben. Nekünk ez a nyaralás, jó kiszakadni a kispesti panelből.

Vízpart, horgászás, hajó, csónakázás, pihenés,

A Duna-parti csónakházaknak különleges hangulata van

Van, aki pont az ellenkező utat járja be. Jutka unokáit, Andrást és Botondot rendre a Kispesti Uszoda strandjára viszi nyáron.

– Idén harmadszor vagyunk kint, nincsenek sokan, békés kis rész ez. Bár, nem is csoda, mert medence csak bent van. Sokat dobna az összképen, ha kint is lenne legalább egy pancsoló. Ráadásul az uszodában nincs büfé, ki kell menni az utcára, ha bármit venni akarunk.

19 ker uszoda, strand, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Botond és András jól elvan a homokozóban (Fotó: Máté Krisztián)

Sok gyerek táborban tölti a nyár egy részét, új élményekkel, tudással, barátokkal gazdagodva szeptemberre. A Pesterzsébeti Uszodában úszótábor zajlik, ahol vízi foglalkozáson kívül a szárazföldön szakedzők foglalkoznak a diákokkal.

pesterzsébeti uszoda, gyerekek (Fotó: Máté Krisztián)

Jól szórakoznak a gyerekek az erzsébeti uszodában (Fotó: Máté Krisztián)

Természetesen azok a gyerekek is találnak elfoglaltságot, akiknek más irányú az érdeklődési körük. A Csili Művelődési Központban hetente többféle foglalkozásra is be lehet iratkozni. A képregényrajzolástól elkezdve a kézműves programokon keresztül a bűvészképzésig szinte minden megtalálható a táborkínálatban.

Kézműves foglalkozás, gyerekek, festés

Jobb agyféltekés festést tanulnak a Csiliben

Kapcsolódó Cikkek