EUR: 335,51 Ft
CHF: 316,10 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XIII.kerület

Itt az új Vasas-szakosztály!

A sí és jégkorong szakosztály után egy viszonylag új, de annál népszerűbb téli sportággal bővül az angyalföldi club: a Vasas Westbay-ben az ország legjobb curlingesei sportolnak majd.

Remek curling versenyzők öltöznek piros-kékbe, hiszen a csapatok közül a regnáló bajnok férfiak, illetve a női csapatbajnokság ezüstérmesei kerülnek a Vasashoz, akik korábban tizenegyszer hódították el a magyar bajnoki címet. A vegyes csapat szintén országos bajnokként zárt az előző szezonban. Érkezik a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt is, akinek vegyes párosban az olimpiai kvalifikációra is van esélye, Szekeres Ildikó és a névadó cég ügyvezetője, Nagy György, akik ebben az összetételben 2009-ben szintén vegyes párosban nyertek világbajnoki ezüstérmet.


lokal_13ker_curling

A Vasas-család új tagjai, a curligesek (fotó:vasassc.hu)

– A kiemelt fővárosi egyesületeknek nyújtott  állami támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy alapfeladataink ellátása mellett új programokban, új sportágak bevonásában gondolkodjunk – mondta a vasassc.hu-n Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke. – A klub 2020-ig szóló stratégiájának egyik fontos eleme, hogy a következő években lehetőség szerint még több sportágban legyünk érdekeltek.
A londoni olimpia után az úszással és a kajak-kenuval bővültünk, idén pedig a curling csatlakozik a klubhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.