2020. február 29., szombat
Elemér

Belföld X.kerület

Ízre, tétre, befutóra – megnyílt a Magyar Derby és Gasztróangyal Fesztivál

Soha nem rendeztek még Magyarországon olyan nagy lóversenyt és gasztrófesztivált, melyre a hétvégén kerül sor a Kincsem Lovasparkban.

Derby és Gasztroangyal Fesztivál megnyitó Borbás Marcsi, szerkesztő műsorvezető, Gasztroangyal ( Fotó: Sáfár Tibor )

Borbás Marcsi nyitotta meg a hétvégét ( Fotó: Sáfár Tibor )

–    Felejthetetlen hangulatú, élményekkel teli világ születik a Kincsem Parkban ezen a hétvégén – kezdte Borbás Marcsi, a Gasztróanygal Fesztivál háziasszonya a rendezvény, ami megnyitóján. – Mától három napig az ország legjobb termelői, a Gasztróangyal műsorának főszereplői és a magyar lóversenysport sztárjai egy közös, nagyszabású rendezvényen várják az érdeklődőket. Rengeteg finomságot lehet majd itt megkóstolni, de mindenkit arra biztatok, hogy ne felejtsen el fogadni, játszani sem, hiszen ez az egész egy nagy játék.


Ugyanezt emelte ki a megnyitón Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezetője is, hozzátéve, bár a századfordulón a lóversenyzés és a gasztronómia szorosan összekapcsolódott, soha ekkora rendezvényt nem szerveztek még Magyarország.

–    Valóban, minden idők legnagyobb lóversenye lesz ez, hiszen szombaton a 101 ügető derbyre, vasárnap pedig a 93. magyar derbire kerül sor – mondta Pécsi István. – De nem elégedtünk meg ennyivel, hiszen soha nem volt még egy hétvégén három derbi, de az agaraknak köszönhetően most erre is sor kerül. Ma este ugyanis megrendezzük az agárderbyt is. A hétvége folyamán folyamatosak lesznek a futamok, de a versenyek mellett nemcsak a finomságokat lehet majd megkóstolni, de nagyszerű koncertekkel is várjuk az érdeklődőket. Ma este Ruzsa Magdi lép fel, szombaton a Virtuózok adnak nagyszabású műsort, míg vasárnap a Nemzeti Lovas színház előadását láthatjuk.


Kapcsolódó Cikkek