2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XIII.kerület

Jaj, de jó itt megpihenni!

A város zajában, a mindennapi rohanásban jól esik egy kis pihenés. Jó megállni, leülni pár percre egy arra alkalmas helyen. A Dráva utcai Duna-Terasz Szabadidőtér éppen ilyen.

Szabadidőtér – tökéletes elnevezés. A Dráva utcától, a Hélia Szállóig majd’ egy kilométeren át húzódó dunaparti szakasz ősszel szinte teljesen megújult, és ezt most élvezik igazán az itt lakók. Mert itt aztán tényleg jól megfér a gyermek, a fiatal, az idős és a kutyatartó is.


A felújított szakasz első részén pazar játszótér terül el, ahol a különböző ügyességi, kúszó és mászó játékok kellemes kikapcsolódást és sok-sok fejlesztési lehetőséget nyújtanak a kisebbeknek. A kerítéssel leválasztott futball- és kosárpályán pedig szinte egy percre sem áll le a játék. A hőséget pedig a talajban elhelyezett kis fújófejekből kiáramló vízpermet teszi elviselhetővé.

– Nagyon szereti a gyerek ezt a teret – mondta a Lokálnak Kulcsár Mária. – És én is nyugodt vagyok, hiszen a mászójátékok gyermekvédő alapra épültek, így Gábor akkor sem üti meg magát, ha leesik a mászókáról.


A játszótértől csupán néhány lépésre kényelmes székek várják azokat, akik csak leülnének kicsit, és megcsodálnák a Duna szépségét. Nem csoda, hogy ez itt a nyugdíjasok kedvelt helye.

– Itt lakom egy utcával arrébb, és mivel van egy kiskutyám, minden nap többször is lejövök – mesélte lapunknak özvegy Takács Lajosné. – Van, hogy csak a kutyafuttatóba megyünk be, de általában kiülök ide, sőt, van, hogy az uzsonnámat is itt fogyasztom el.

Merthogy a Szabadidőtér megálmodói arra is figyeltek, hogy az ebtartók se szoruljanak ki a térről, és a játszótértől mintegy 100 méterre akadálypályával felszerelt kutyafuttató található.

Az egész terület nyugalmat áraszt, ami nem is csoda, hiszen kevés összefüggő zöldfelület található a város ezen részén. És igen, itt nagyon jó pihenni is.
Még akkor is, ha csak néhány percre tud megállni itt az ember.

lokal_13ker_pihenoter (1)

Az akadálypályával felszerelt kutyafuttatón a négylábúak is jól érzik magukat (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (7)

Annak is tökéletes a Pihenőtér, aki csak egy néhány percet tud itt eltölteni (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (11)

A mászó játékokon sem kell félteni a gyereket, hiszen minden esésvédő alapra épült (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (12)

A grundon egy percre sem áll le a játék (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (20)

Minden gyerek talál itt játékot magának ( a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (22)

Az ügyesebbek ezen a mászókán is kipróbálhatják tudásukat (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (28)

A parkosítás sem maradt el (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (29)

A kerület ezen részén kevés az ilyen nagy zöld felület (a szerző felvétele)

lokal_13ker_pihenoter (24)

A hőséget vízpermet enyhíti (a szerző felvétele)

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.