EUR: 337,34 Ft
CHF: 318,04 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XXII.kerület

Jó teret kapott az ARTÉR

Záborszky Kúria, Művésztelep Nyílt nap, kőfaragás, rajzolás, camera obscura, hideg ásványvíz, művészek és jó hangulat!

Vásárhelyi Csilla ilyennek látta a tájat a Záborszky Kúria emeletéről

A Záborszky Kúria emeletén és felső kertjében tartotta a kerületi hivatásos képző-és iparművészekből, művésztanárokból álló ARTÉR Egyesület nyári Művésztelepének nyílt napját. Kaintz Regina ötvösművész, az ARTÉR társelnöke ottjártunkkor elmondta, mindenkit nagyon megihletett a helyszín.

– Idén először kaptuk meg a Záborszky Kúria emeleti részét az egyhetes Művésztelepünkhöz, ami nagyon jól sikerült. Egészen belaktuk ezt a három termet, amelyet a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület használ műteremként. Mi a három helyiségben egy festő, egy szobrász és egy kerámikus termet alakítottunk ki, de a szabadban is kihasználtuk a kiváló adottságokat. Idén a Duna volt a Művésztelepünk témája, és a kúriából a Dunára nyíló kilátás erősen megihletett mindnyájunkat. A gyönyörű táj köré épült iparosodó város együttese mindenkit elgondolkodtatott, hiszen ebben élünk – mondta Regina, akitől azt is megtudtuk, a fiatal művészek körében sok a kisgyermekes anyuka, apuka, ezért mindenki akkor jött le alkotni – gyerekestől vagy anélkül – a hét folyamán, amikor ideje engedte.


– Nagyon sokat jelent számunkra ez a hely, hálásak vagyunk, hogy itt lehettünk. Az egyesületben körülbelül 30-an vagyunk, de mindig jönnek újak, vannak véletlen találkozások, amikor például az óvodában kiderül, hogy a gyerek csoporttársának anyukája a szomszéd utcában lakó képzőművész, ezért is fontos, hogy legyen egy hely, ahol szakmai találkozókat tarthatunk és közösen is alkothatunk – mondta Regina. Az idei ARTÉR Művésztelepen volt kőfaragás a teraszon rendelkezésre álló mészkő alapanyagból, születtek tájrajzok, Duna-parti és portré festmények, sőt, camera obscura technikával különleges video is készült, amely az ARTÉR facebook oldalán megtekinthető.

Záborszky Kúria, Művésztelep Nyílt nap, kőfaragás, rajzolás, camera obscura, hideg ásványvíz, művészek és jó hangulat!

Kaintz Regina ötvösművészt rajzolásra ihlette a szeme elé táruló látvány

Záborszky Kúria, Művésztelep Nyílt nap, kőfaragás, rajzolás, camera obscura, hideg ásványvíz, művészek és jó hangulat!

Kutasi Tünde rákot formáz a kőfal egy leesett darabjából

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.