EUR: 335,65 Ft
CHF: 316,01 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport VIII.kerület

Jövő nyár végére készül el a Hidegkuti Nándor Stadion

A kivitelezőnek szeptember 1-én kell elkezdenie a munkálatokat, ezt követően pedig 360 napja lesz arra, hogy felépüljön az MTK labdarúgócsapatának otthona, az új Hidegkuti Nándor Stadion.

Budapest, 2015. május 20. Bontják az 1912-ben épült Hidegkuti Nándor Stadiont, az MTK labdarúgó csapatának stadionját a Hungária körúton. A stadion helyén új,  5 000-5 500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású labdarúgó-stadion épül. Az új sportlétesítmény 2016 nyarára készül majd el. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Budapest, 2015. május 20.
Bontják az 1912-ben épült Hidegkuti Nándor Stadiont, az MTK labdarúgó csapatának stadionját a Hungária körúton. A stadion helyén új, 5 000-5 500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású labdarúgó-stadion épül. Az új sportlétesítmény 2016 nyarára készül majd el.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Erről Deutsch Tamás, az egyesület elnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet annak apropóján is tartott, hogy napokon belül befejeződik a létesítmény bontása.


A fideszes politikus elmondta, hogy a hivatalosan július 31-ig tartó, 148,5 millió forintba kerülő bontás során közel 24 ezer tonna talajt termeltek ki, illetve 15 ezer tonna betontörmelék keletkezett, ennek jelentős részét felhasználják majd az újjáépítés során. Megjegyezte, hogy a környezettudatos építkezésre törekedve a helyben felhasználásra nem kerülő bontott anyagokat az MTK más helyszínen folyó fejlesztéseinél veszik figyelembe. Ehhez kapcsolódóan hozzátette: a klub továbbra is fenntartja azt a szándékát, hogy a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítése nemzetközi zöld minősítést kapjon.

A kivitelező kiválasztásával kapcsolatban Deutsch Tamás elmondta, hogy június 27-én az Európai Unió hivatalos lapjában jelent meg a nyílt közbeszerzési eljárás, amelyre augusztus 10-ig lehet pályázni. Ezt követően egy szakmai testület bírálja majd el a beérkezett anyagokat, s a legfontosabb kritérium az adott ár mellett az lesz, a kivitelező vállalni tudja-e, hogy 360 nap alatt, legkésőbb 2016. augusztus 25-ig használatba vételhez készen elkészül a munkálatokkal.


A sportvezető jelezte, ennek megfelelően bízik abban, hogy az MTK labdarúgócsapata a 2016/17-es idény hazai mérkőzéseit már az új Hidegkuti Nándor Stadionban tudja játszani, ugyanakkor a létesítmény hivatalos megnyitóünnepségére 2016. szeptember 21-én kerül sor, amikor a kék-fehérek 1964-es Kupagyőztesek Európa Kupa (KEK) döntős ellenfele, a Sporting Lisboa látogat Magyarországra.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy a stadion tőszomszédságában, a Salgótarjáni úton lévő edzőközpont, illetve a kiszolgáló létesítmények is megújulnak, továbbá a BKV-val való együttműködésnek köszönhetően 880 millió forintból felújítják a szomszédos létesítmény fejépületét és pályáját, s emellett további három pályát építenek majd, amely a jövőben az MTK és a BKV csapatainak felkészülését segíti.

Deutsch Tamás beszélt a zuglói Lantos Mihály Sporttelepről, valamint a Városmajori Sporttelepről is. Várhatóan mindkettő felújítását 2017 végére fejezik be. Előbbi több mint egymilliárd forintból készül el, s az MTK több szakosztályának – mint például a vívónak és az atlétikainak – ad majd otthont, utóbbiban pedig a kézilabda és a kosárlabda lelhet új otthonra.

Kapcsolódó Cikkek