EUR: 337,34 Ft
CHF: 317,64 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XV.kerület

Kakitündér márpedig nem létezik!

Állatsorsok című kiállítás Nyitott Ajtó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Galló Ágnes, Petrovszki Krisztina és az egyik négylábú kedvenc
( Fotó: Sáfár Tibor )

Vajon belegondolunk-e, ha kóbor kutyát látunk, vajon milyen életet tudhat maga mögött? A XV. kerületi  állatvédők  Állatsorsok című fotókiállítása a bántalmazott, mentett, elveszett állatokat, valamint az önkéntesek és civil szervezetek áldozatos munkáját mutatja be a  Nyitott Ajtó Együttműködési Irodában. 

– Rengeteg célunk van, csak győzzük megvalósítani! – magyarázta lelkesen Petrovszki Krisztina állatmentő, aki kollégájával Galló Ágnessel azt tűzte ki célul, hogy kerületünkben is létrehozzák az Állatvédőrséget. – Jelenleg azon dolgozunk, hogy minden iskolában tudjunk bemutatót tartani a gyerekeknek a felelős kutyatartásról, de emellett önkéntes kutyasétáltatást szervezünk, télire ólakat próbálunk szerezni az állatmenhelyeknek. A “Kakitündér nem létezik” kampányt a kutyabarát.hu és az állati fotózás indította el.


Állatsorsok című kiállítás Nyitott Ajtó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Ne lepődjön meg, ha ilyen plakáttal találkozik
( Fotó: Sáfár Tibor )

Úton-útfélen találkozhatunk  az ötletes figyelemfelkeltő plakáttal, amelynek az a lényege, hogy a kakitündér nem létezik, vagyis senki más nem szedi fel kutyánk után a kutyagumit, ez a gazdi felelőssége és kötelessége!

– Az iskolásoknak úgy tanítjuk meg a kutyapiszok összeszedését, hogy egy teniszlabdát színes festékbe mártunk, és a kezünkre húzott,  kifordított nejlonnal vesszük fel, amibe belecsomagoljuk. ezzel szemléltetjük, hogy nem kell félni, nem lesz mocskos a keze, ha jól csinálja. Az idős gazdiknak abban segítünk, hogy fiatal kutyasétáltatókat szervezünk hozzájuk, akik megfuttatják kedvenceiket. Sajnos kutyafuttató szempontjából még elég rosszul állunk például Újpesthez képest, pórázon pedig nem lehet lemozgatni a panelban élő ebeket, úgyhogy ez egy fontos, megoldandó probléma.


Krisztáékhoz nemrég csatlakozott Vallner Viktória és segítő kutyája, Mexx. A párhónapos kislányával jelenleg GYES-en lévő anyuka jól ért az állatok és a gyerekek nyelvén, hiszen Mexx-el autista gyerekek terápiájában is részt vesznek.

Állatsorsok című kiállítás Nyitott Ajtó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Viktória és Mexx tökéletes összhangban dolgozik
( Fotó: Sáfár Tibor )

 

– Mexxikének olyan vizsgája van, hogy bátran mehet gyerekek közé. Éppen ezért, amikor ráérünk, szívesen tartok vele bemutatót iskolákban – mesélte a Lokálnak Viktória, akinek többek között nagy tapasztalata van  a kutyák szocializálásában, és egy rögtönzött bemutatóval szemléltette, hogy a tekintélyes méretű németjuhász milyen fegyelmezett, nyugodt és okos kutya.

Közben a tárlatot is végignéztük, ahol megismerhettük az első Nyúlmentő Alapítványt, és képekben is megnézhettük a háromlábú kutya, Kotta történetét, amelyet Kriszta elevenített fel.

– Úgy szoktam hívni, hogy “visszaeső sittes”. Kétszer hoztam ki a menhelyről, most már velem él. Tízéves, három lába van, de még mindig futóbajnok.

Kapcsolódó Cikkek