2020. február 17., hétfő
Donát

Egyéb V.kerület

Katika 66 éve a belváros fodrásza

Együd Lászlóné Katalin 66 éve dolgozik a szakmájában. A hetvenes évek versenyfodrásza szülővárosában, Komáromban 8 évig szépítette a hölgyek frizuráját, majd első budapesti munkahelyén, a Ferenc körúti fodrászüzletben húzott le 58 évet. 81 évesen azonban úgy döntött, munkahelyet vált: Kati néni mostantól az V. kerületi Kossuth Lajos utcai Dauer Szalonban várja a vendégeket.

Együd Lászlóné Katika (81 éves) fodrász, új munkahelyén a V. Kossuth Lajos u. 12-14. szám alatti Dauer Fodrászszalonban.

Együd Lászlóné Katika  új munkahelyén a V. Kossuth Lajos u. 12-14. szám alatti Dauer Fodrászszalonban

Együd Lászlóné Katalin 81 éves, hetente három napot dolgozik a fodrászüzletben, otthon kertes házat tart fent, süt-főz az unokáinak és a dédunokájának, jótékonysági ruhaosztást szervez és tart nagycsaládosoknak és kisnyugdíjasoknak.


– Engem a munka éltet, szeretem, amit csinálok. Fiatal koromban és most is az érdekel, hogy aki beül hozzám, annak a lehető legjobbat „hozzam ki a fejéből”. Ha a vendég boldog, tetszik neki, amit csináltam, az nekem is öröm. Ez akkor is igaz, ha az ember versenyfrizurát készít, vagy ha egy hétköznap a munkából beeső fáradt háziasszony haját sikerül felfrissíteni, és aznap szépen és derűsen kerül haza a családjához. A 70-es években versenyfodrászkodtam, kaptam egy rakás érmet, de akkor sem motivált más, minthogy a vendég elégedett legyen – mesélte Kati néni, aki 58, ugyanazon a munkahelyen eltöltött év után, 81 évesen most munkahelyet váltott.

Együd Lászlóné Katika (81 éves) fodrász, új munkahelyén a V. Kossuth Lajos u. 12-14. szám alatti Dauer Fodrászszalonban.

Katika Ferencvárosból költözött az V. kerületbe

– Ahol nem becsülik meg az embert, onnan el kell menni. Régen egy szövetkezethez tartozott a IX. és az V. kerület, én most tulajdonképpen átjöttem a IX. kerületi üzletből a Kossuth Lajos utcai szalonba, ahol nagyon jó kis családias hangulatú közösségre találtam. Hálás vagyok érte, hogy itt dolgozhatok, és úgy tűnik, még szükség van rám – mondta Kati néni két vágás között. – Hálás vagyok a Jóistennek a családomért, az egészségemért. Igyekszem is tenni érte, hajnalban kelek, hétfőn, szerdán és pénteken bemegyek az üzletbe, amikor itthon vagyok lejárok a közeli uszodába, most találtam egy jógázóhelyet is. A házimunkát és a kertet sem hanyagolom el. Szabadidőmben szeretek utazgatni, sokat olvasok, és ha tehetem, koncertre járok. Becéloztam magamnak a 90 évet, szeretnék még akkor is dolgozni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.