2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XIX.kerület

Kemenes Szabolcs: a bajnokság első felében végezhetünk

Budapest, 2014. augusztus 30. Kemenes Szabolcs, a Budapest Honvéd kapusa a labdarúgó OTP Liga 6. fordulójában játszott mérkőzésen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 2014. augusztus 30-án. Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0. MTI Fotó: Kovács Tamás

Jöhet a kezdőrúgás!
MTI Fotó: Kovács Tamás

A bajnok Videotont fogadja a Budapest Honvéd a 2014/2015-ös szezon nyitányán a hétvégén. A csapat kapuját minden bizonnyal a Kispesten hatodik szezonját kezdő Kemenes Szabolcs őrzi majd. A Lokálnak arról beszélt, melyik csapatrészen nem, és melyiken kell változtatni.

kemenes_szabolcs

Az élvonal alaposan átalakult az előttünk álló idényre. – Tizenkét csapat lesz tizenhat helyett, azaz szinte minden héten rangadót játszunk, bár a 33 forduló helyett jobban örültem volna a 44 körös verziónak, ha mindenki négyszer játszik a másik ellen.


A kispesti Honvéd foci edzése     (Fotó: Máté Krisztián)

Vajon ki védi a Honvéd kapuját? (Fotó: Máté Krisztián)

Csapatának esélyeiről elmondta, még nem tudja, mire lesznek képesek, de mindenképpen jobban zárnának a tavalyinál, amikor a kiesés is fenyegette a klubot.

– Négy edző is irányított minket különböző taktikával, felfogással. Ehhez folyamatosan időre lett volna szükségünk, hogy alkalmazkodni tudjunk. Túléltük, bizakodó vagyok. Annyi gólt kaptunk, mint a hetedik Diósgyőr, viszont a második legkevesebbet rúgtuk. Minimális vereségeket szenvedtünk, a védelem stabil, a támadórészleget kell erősíteni, és ha elkerülnek a sérülések minket, a bajnokság első felében végezhetünk.


 

Szijjártó nem jön, kell egy csatár

Kispesti Honvéd ankét (Fotó: Máté Krisztián)

Egyórás ankétot tartott a Honvéd (Fotó: Máté Krisztián)

A szezon rajtja előtt szurkolói ankétot tartott a klub. A megjelent húsz drukker szerint is a védelem rendben van, viszont kilátástalannak látják a támadósor mennyiségét és minőségét. George F. Hemingway, klubtulajdonos jelezte, folyamatosan azon dolgoznak, hogy igazoljanak egy befejező csatárt. – A magyarok nem mozdíthatóak, minden bizonnyal külföldi lesz a választott – mondta az elnök. A drukkerek kérdéseire válaszolva elmondta, a stadionépítés terve kilencven százalékban kész van, és még idén szeretné, ha kiírnák rá a közbeszerzést. A rajongók rákérdeztek, a sajtóban megjelent hírek helytállóak-e, Szijjártó Péter szerepet vállal-e a klubnál. – Annyi esélye van ennek, mint hogy ön megveszi a klubot – reagált Hemingway a fiatalember kérdésére.

Kapcsolódó Cikkek