EUR: 338,97 Ft
CHF: 318,03 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XXIII.kerület

Ki nyeri végül a felújítási pályázatot?

gohJúlius végén derül ki, melyik pályázó újíthatja fel a Grassalkovich út-Ócsai út-Haraszti út csomóponti felüljárót. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly decemberben írt ki közbeszerzési pályázatot a munkálatokra. A februári határidőig négy ajánlat érkezett. A BKK június 3-án kihirdette az A-Híd és Strabag alkotta konzorciumot győztesnek. A 921 millió forintra becsült kivitelezést a fenti cég 668 millióért vállalná. Ugyanakkor a Közgép 430 milliós pályázatot nyújtott be. Ezt a közlekedési központ érvénytelenítette, szerintük aránytalanul alacsony volt az ajánlat. A hídtól párszáz méterre telephellyel rendelkező Közgép jogorvoslatot kért, részletesen megindokolva az olcsó kalkulációt, egyúttal jelezve, övék a legelőnyösebb ajánlat. A Magyar Nemzet információi szerint a BKK a tárgyaláson is kifogásolta, hogy a becsült érték közel negyven százalékáért elvállalni egy ilyen felújítást gazdasági ésszerűséggel összeegyeztethetetlen. A lap beszámolója szerint a közel kétórás tárgyalás parttalan vitát hozott, nem közeledtek a felek álláspontjai. Több tárgyalás borítékolhatóan nem lesz, az ügyben döntés július második felére várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.