2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb II.kerület

Kutyaügyes lesz!

Kutya_palya2

Képességfejlesztő eszközöket is elhelyeznek a pályán a kutyáknak

Augusztustól rendezett körülmények között lehet majd kutyát sétáltatni, futtatni a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont közvetlen szomszédságában található régi salakos focipálya területén. A környékbeliek a területet már eddig is erre a célra használták, most azonban komfortosabbá teszik számukra.

„A fejlesztések két nagy részre oszthatók: a meglévő dolgok felújítására és új eszközök telepítésére. Megmarad a kutyák által már kitaposott futókör, emellett felújítják a régi salakpálya mentén egykor felállított, de máig jó állapotban lévő oldalsó fémkorlátot, így az jól használható lesz a kutyák kikötésére, illetve várakozásra, pihenésre. Az építendő uszoda területe felé jelenleg átjárást biztosító kaput áttelepítik a Kadarka utca felőli „főbejárathoz”, hiszen fontos szempont, hogy az agility-pályáról ne legyen átjárás se a sportpálya, se a tervezett uszoda felé” – olvasható a masodikkerulet.hu tájékoztatójában. Az ügyességi pályán képességeik fejlesztésére szolgáló agility-eszközöket is beszereznek. Hulladékgyűjtőket, kutyaürülék-gyűjtő edényeket, valamint pihenőpadokat helyeznek ki, és a területet teljesen körülkerítik. A kertkaput csak az agility-pálya használói nyithatják ki II. Kerület Kártyával, hogy elkerüljék a rongálásokat és a szándékos károkozást. Az agility-pálya kutyaügyességi bemutatóval egybekötött átadását a hidegkúti nyári fesztivál keretében, augusztus 29-én 16 órakor tartják.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.