EUR: 339,42 Ft
CHF: 319,40 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb IX.kerület

Laboros összefogás

Borbély Lénárd Csepel polgármestere és dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere (Fotó: Máté Krisztián)

Borbély Lénárd Csepel polgármestere és dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere (Fotó: Máté Krisztián)

A Jedlikben  háromszáz millió forintos beruházás nyomán 2015 eleje óta a kerület gimnazistái a legmodernebb felszereléssel, játékosan, interaktív módon ismerkedhetnek meg a természettudományok rejtelmeivel. Hasonló értékű korszerűsítés zajlott le Ferencvárosban, a Leövey Klára Gimnáziumban is. A július 9-én megkötött együttműködési megállapodás célja, hogy minél jobban ki lehessen használni a termekben található modern pedagógiai eszközök adta lehetőségeket, a két kerület vonzáskörzetében tanuló minden gimnazista számára.

Az ünnepélyes aláíráson Bácskai János, Ferencváros polgármestere arról beszélt, hogy végzettsége szerint  kémia-fizika szakos tanár, ezért különösen szívén viseli a természettudományos oktatás ügyét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.