EUR: 339,46 Ft
CHF: 319,19 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XV.kerület

Laciék a szökőkútnál beszélik meg a lányokat

A kerületi fiatalok és az idősebb korosztály többnyire a Fő téri szökőkútnál, a kisgyerekesek pedig a színes repcsinél szoktak találkozni. Az újpalotai randizóna központja egyértelműen a Pólus Center környéke.

Randi helyek Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor )

A szökőkútnál várja  a haverokat Laci
( Fotó: Sáfár Tibor )

A Fő téri szökőkút nem csobogott, hiába mutatott a hőmérő 36 fokot, ezért a kiskamasz Laci és édesapja az árnyékban rúgta a bőrt.


– Már hiányoznak a barátok, az osztálytársak – árulta el lapunknak Laci. – A szökőkútnál szoktunk találkozni, de most mindenki nyaral, vagy otthon van ebben a nagy melegben – mesélte, miközben megmutatta, hol van a törzshelyük. Természetesen a szökőkút káváján szeretnek üldögélni és megbeszélni a világ dolgait. – Na, meg a lányokat! – kacsintott Laci apukája, amitől a 12 éves fiú egyáltalán nem jött zavarba. – Igen, persze, megnézzük és megbeszéljük a csajokat is! – kontrázott nevetve a kiskamasz, miközben vagányul összefonta a karját a fotózáshoz.

A Fő téri parkban az idősebbek is szívesen is elücsörögnek az árnyékban. Alkalmi barátságok szövődnek, Piroska néni például minden szerdán itt találkozik új barátnőjével, Lenkével. – Ma csak egy rövid ideig leszünk kint, mert vigyázni kell a mi korunkban ebben a melegben – mondta a két idős hölgy kedvesen, de a fényképezéstől határozottan elzárkóztak. – Inkább a csinos, fiatal lányokat fotózzák! – kacagtak. A háromgyermekes házaspár,


Randi helyek Újpalota ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az újpalotai repcsinél találkoznak  Ákos barátaival
( Fotó: Sáfár Tibor )

Ferenc és Klaudia azonban szívesen  pózolt a hatalmas repülő előtt a 4 éves Ákossal, csak azt sajnálták, hogy másik két gyermekük nem kerül rá a hirtelen elkapott családi pillanatképre. – Isaszegen lakunk, de mindig itt beszéljük meg a találkozót a gyerekes barátokkal, most is egy ilyen családra várunk. Nem kell nagyon elmagyarázni, hogy hová kell jönni, a gyerekek szívesen eljátszanak itt és, ha megunták, akkor csak átsétálunk a Pólusba moziba. A szülinapi zsúrokat is ide szervezzük, igazi családi találkozóhely ez már nekünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.