2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Életmód

Légkondit a kutyának!

obiNe hagyd a négylábút a kocsiban! Ez a lényege a németországi OBI hálózat idei nyári kezdeményezésének, amelyet az Európát érő hőhullám idején indított. Az itt közölt fotót egy magyar látogató készítette az egyik német áruház előtt, majd tette közzé a legismertebb közösségi portálon. A megállítótábla arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy a rendkívüli hőség még nyitott ablak mellett is elviselhetetlen, sőt életveszélyes lehet az autóban hagyott kutya számára. Tekintettel a helyzetre a gazdi kedvencét is szívesen látják a hűs, légkondicionált vásártérben.

Szerettük volna megtudni, hogy Magyarországon elképzelhető-e hasonló gesztus az áruházak részéről, de a Praktiker illetékesei nem kívántak nyilatkozni az ügyben, az OBI-tól pedig sem telefonon, sem e-mailben nem kaptunk hivatalos választ lapzártánkig, ám egy kutyabarát a következőt posztolta a Facebookon:


Amikor a veszprémi Obi előtt egy árnyékos helyen kívántam kikötni Berci kutyát, az áruház biztonsági embere barátságosan figyelmeztetett, hogy nem tenne jót a kutyusnak, ha kinn hagynánk, tegyük csak be a kosárba és vásároljunk nyugodtan. Így is tettünk.

Minderről fotó is készült. kutya

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyógynövény női bajokra

    Gyógynövény női bajokra

    Akad olyan gyógynövény, amelyeket évszázadok óta használnak a hölgyek, hogy megkönnyítsék a „nehéz napok” elviselését.

  • Csíráztassunk otthon

    Csíráztassunk otthon

    A boltokban cserepekben lehet kapni csíráztatott növényeket, ám házi körülmények között is meg lehet kísérelni csíráztatni a magvakat.