2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb III.kerület

Lesz nemulass a szúnyogoknak

Szeged, 2006. május 22. A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást. MTI Fotó: Németh György

Szeged, 2006. május 22.
A Tisza déli szakaszán az árvíz visszahúzódásával megmaradó sekély vizekben rekordmennyiségű szúnyog kelhet ki, ezért Csongrád megye 27 településén és az ártereken egyszerre kezdték meg a repülőgépes szúnyogírtást.
MTI Fotó: Németh György

A hétvégén kezdődött az idei központi szúnyogirtási program a kerületben – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az akciót azokon a területeken kezdik el, amelyeken a legtöbb vérszívó rovar található. A szúnyoggyérítés heti ütemtervei folyamatosan elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést. A légi permetezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatást naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.