EUR: 338,63 Ft
CHF: 317,63 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XXII.kerület

Lili első szolgálatára készül

Máv Gyermekvasút avatás

Tallér Lili, balról a legszélső sorban a második, sárga nyakkendőben

Százötven gyermekvasutas tett vizsgát az idei tanév végén a Gyermekvasútnál, mely a Rekordok Könyvébe is bekerült. Az újonnan avatott kisvasutasok között ott volt Tallér Lili is, a Rózsakerti Demjén István Általános Iskola 6. osztályos, évfolyamelső tanulója, akinek július 14-én kezdődik az első táborozással egybekötött szolgálata.

Tallér Lilinek 3 húga és egy öccse van, szüleik gyakran viszik kirándulni a nagycsaládot.


– Többször is voltunk a Gyermekvasútnál, és nekem nagyon megtetszett, amit a kisvasutasok csinálnak. Néztem őket, és arra gondoltam, biztosan ezek a gyerekek sem úgy születtek, hogy rögtön tudták, hogyan kell vonatot meneszteni. Kérdeztem anyukámat, hogyan lehetne ide jönni, de ő nem tudta. Aztán az iskolába jött a felhívás: Legyél te is gyermekvasutas! Nagyon megörültem, s rögtön jelentkeztem – mesélte Lili a Lokálnak. A rózsakertis diák hozzáteszi, az iskolájukból egy nyolcadikos tanuló is kisvasutas, és Csonka Gábor bácsi testnevelő tanár fia is ott teljesít szolgálatot.

A Gyermekvasúton „dolgozók” komoly áldozatot vállalnak.


– 15 naponta leszünk szolgálatban, ha ez hétköznap van, akkor aznapra kapunk igazolást, de mindent pótolni kell az iskolában. Ez elég húzós, mert reggel fél 7-re már a Széll Kálmán téren kell lennünk és csak este fél 8-ra érünk oda vissza. Nekem egy óra az út a Széll Kálmán térig is, oda-vissza az kettő. Februártól ezt már végigcsináltam a vizsgáig, mert a tanfolyam is Hűvösvölgyben volt. Nem volt egyszerű, de én nagyon élveztem. Nem is lehet bárki gyermekvasutas, csak aki eléri a négyes átlagot. Ezért nem kapunk pénzt, de ebben az a jó, hogy csinálhatjuk – mondja Lili, aki már nagyon várja az első szolgálati idejét, amely a július 14-i hűvösvölgyi napközis tábor keretében kezdődik számára.

– A tábor ideje alatt a szolgálati napokon kívül fogunk kirándulni és házi munkát is végzünk. Így együtt lesz a munka és a nyaralás, bár én ezt a munkát is nagyon élvezem – lelkesedik Lili, aki ugyan ha nagy lesz nem vasutasnak készül, hanem régésznek, de azért ki nem hagyná ezt az élményt.

Máv Gyermekvasút avatás

Lili (a két piros zászlórúd közötti oszlopban a jobb szélső sorban a harmadik) az avatási ünnepségen

Lili2

Lili nagyon várja már a július közepét

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.