EUR: 335,56 Ft
CHF: 316,18 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XVI.kerület

Margit néni 100 esztendősen is szemüveg nélkül olvas

Somosi Lászlóné Margit néni 100 éves Kovács Péter polgármester, dédunoka 16. kerület ( Fotó: Sáfár Tibor )

A 100 éves ünnepelt és dédunokája( Fotó: Sáfár Tibor ) 

A rákosszentmihályi Somosi családnál az elmúlt napokban egymásnak adták a kilincset rokonok, barátok, ismerősök. A család legidősebb tagját, Margit nénit, sokan felköszöntötték 100. születésnapján.  Ottjártunkkor éppen az önkormányzat dolgozói és Kovács Péter polgármester köszönt el az ünnepelttől, aki mosolyogva fogadta a gratulációkat.

– Ha előbb nem, öt év múlva találkozunk – köszönt el a polgármester Margit nénitől, aki nevetve válaszolta: – Szeretettel várom! – majd mosolyogva fordult kollégánkhoz. – Beszéljen hangosan kedvesem, nem hallok már igazán jól. Pontosabban vannak napok, amikor egyáltalán nem értem, hogy mit mondanak, de ma mintha jobban működne a hallásom. Látja, milyen kedves a menyem, mennyi finomsággal készült – mutatott az asztalra, amin az ünnepi torta mellett vendégváró finom falatok voltak.


Margit néni  kínálgatott, közben azért mesélt az életéről is. Már a szülei is Rákosszentmihályon éltek, az édesanyja tót lány volt, egy szót sem beszélt magyarul.

– Apuka az adóosztályon dolgozott, öten voltunk testvérek. Öt lány! Én vagyok a legidősebb. Képzelheti, milyen volt ennyi lányt felnevelni. Én tanítónak tanultam, de nem dolgoztam sokáig. Férjhez mentem és jöttek a gyerekek.


Somosi Lászlóné Margit néni 100 éves Kovács Péter polgármester, dédunoka 16. kerület ( Fotó: Sáfár Tibor )

Margit néni szülei: édesanyja tót lány volt, nem beszélt magyarul
( Fotó: Sáfár Tibor )

Somosi Lászlóné Margit néni 100 éves Kovács Péter polgármester, dédunoka 16. kerület ( Fotó: Sáfár Tibor )


Kovács Péter polgármester is tiszteletét tette
( Fotó: Sáfár Tibor )

A Somosi családban egy kislány és egy kisfiú született. Margit néni most fia családjával él, akik gondoskodó szeretettel veszik körül.  A csinos családi házban négy generáció lakik: gyerekek, unokák és dédunokák. A legkisebb alig pár hónapos.

–  A lányom is 75 éves már, de gyakran kibiciklizik hozzám Zuglóból – büszkélkedett Margit néni, aki minden szabadidejét olvasással tölti. Kedvence Márai, és azt is elárulta, a tavalyi zöldhályog műtétje óta szemüveg nélkül olvas. Legnagyobb örömét azonban az unokáiban és a dédunokáiban leli. – Imádom az unokáimat, annyira szeretem őket, hogy el sem tudom mondani! Meg a kicsiket, a dédunokákat! – tette hozzá gyorsan, nehogy kimaradjanak a felsorolásból. És, hogy mi a hosszú élet titka? Margit néni szerint egyszerű: csak egy szerető család kell hozzá.

Együtt 180

Kerületünkben a napokban még két szépkorút köszönthettünk: Gyulai Istvánné Margit néni és Tóbiás Sándorné Éva néni is a 90. születésnapját ünnepelte. Isten éltesse őket sokáig!

Tóbiás Sándorné Éva néni 90 éves Szász József köszönti 16. kerület ( Fotó: Sáfár Tibor )

A 90 esztendős Tóbiás Sándorné, Éva néni( Fotó: Sáfár Tibor ) 

Gyulai Istvánné Margit néni 90 éves Szász József köszönti 16. kerület ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gyulai Istvánné Margit néni is 90 éves( Fotó: Sáfár Tibor ) 

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.