EUR: 336,83 Ft
CHF: 317,13 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XII.kerület

Még idén megépülnek az erdei tornapályák

Normafa, Síház, XII. kerület, 12. kerület, természet, tavasz, rétes, rétesház, lángos, soproni,

Normafa Síház környezetét is rendbe teszik

Idén elsősorban a gyalogos útvonalak rendbetételét végzik el. A Normafa rehabilitáció keretében hamarosan induló fejlesztések első fázisáról tájékoztatta a zöldszervezeteket tömörítő Normafa Természetesen csoportot az önkormányzat.

– Az önkormányzat felkéri az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet (OFI), hogy készítse el a Normafával kapcsolatos oktatási lehetőségek alapkoncepcióját – mondta Pokorni Zoltán polgármester a zöldszervezetek képviselőinek, akik a polgármester szándékai szerint a koncepció elkészítésében is szerepet kapnak. A viharok miatt letört ágakat az erdő belső részeiből nem szállítják el, hiszen a faanyag így bekerül a természetes körforgásba. A Sport Hotel mögött megmarad a WWF tanösvény. Még idén megkezdődik a meglévő ösvények egy részének rendbetétele, valamint megújul, illetve létesül néhány kiemelt találkozási- és csomópont. Az új sétányok a már kitaposott nyomvonalakat követik, és 3 mm-es fémszegély közé szorított stabilizált, vízáteresztő murvaburkolatot kapnak, ami garantálja a kényelmes járhatóságot. Hasonló kivitelezéssel készül el a Síház környezetének rehabilitációja. Megépülnek továbbá erdei tornapályák, az Anna-réten teljesen megújulnak a játszószerek, a Margaréta játszótér mintájára lesz ivókút és pelenkázós illemhely. A Normafára látogatók egységes megjelenésű erdei bútorokat, irányító táblákat láthatnak majd, lesz információs pont, esőbeálló, és egy második erdei tornapálya is létesül a Libegő felső állomásánál.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.