EUR: 337,56 Ft
CHF: 317,93 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb XXI.kerület

Megéri a piacon vásárolni

Csepeli piac, zöldség gyümölcs élelmiszer  (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak piac, találkozóhely is (Fotó: Máté Krisztián)

A piac Csepel egyik kedvelt találkozóhelye, amellett, hogy itt jó minőségű árut kapni, jó áron. Hamarosan fejlesztések kezdődnek a csarnokban, hogy még színvonalasabban szolgálhassák ki a lakosságot. A lángos minősége azonban nem fog változni, mert az már így is bajnok.Fantasztikus savanyúságok, zöldség, gyümölcs, pék- és húsáruk mind megtalálhatók a Csepeli Piacon.

– Vannak őstermelőink, elsősorban Dabasról, de itt helyben is van egy család, amelyik zöldségekkel és virágokkal foglalkozik. Ők Csepel és Szigetszentmiklós határában gazdálkodnak – mesélte Huszák József, aki június eleje óta vezeti a piacot. – A piac központi szerepet tölt be Csepel életében. Nem csak az élelmiszerek beszerzése miatt, de közösségi hely is, főleg az idősebbek számára. Ez egy biztos pont, ahol tudnak találkozni, az átriumban leülni, beszélgetni.


– Az egyik első lépés a teljes galambriasztó-rendszer kiépítése. Az eredetei tervekben is szerepelt ez, de csak 1-2 helyre került fel végül. Azóta ráadásul sokat fejlődött a technika, ultrahangos-, és elektromos impulzusokkal működő riasztókat teszünk fel. A közeljövő másik terve a világításkorszerűsítés. Az őstermelői csarnokban most elavult és nagy energiaigényű világítás van. Energiatakarékos led- izzók kihelyezését tervezzük, amik természetes fényt adnak, így a gyümölcsök, zöldségek is jobban láthatóak lesznek.  Több éve téma a lift kiépítése, hiszen van egy felső üzletsorunk is. Ez jelenleg 70 százalékosan van kiadva, raktározásra, irodáknak és üzlethelyiségeknek. Szeretnénk ide felvonzani az embereket. Ez azonban nem egy máról holnapra megvalósítható feladat – magyarázta az igazgató.

Csepeli piac, zöldség gyümölcs élelmiszer  (Fotó: Máté Krisztián)

Huszák József büszke a csepeli piacon kapható áruk minőségére (Fotó: Máté Krisztián)

A közbiztonsággal évek óta nincs probléma, de a szakembereknek így is van munkája.


– Állandó biztonsági szolgálatunk van, a zsebtolvajlások száma visszaszorult, gondot inkább az illegális árusok okoznak. Most például levendula szezon van és többen próbálkoznak az árusításával a piac előtti parkolókban. Szerencsére nagyon jó az együttműködésünk a csepeli közterület-felügyelettel is. Ők sokszor jönnek és ellenőriznek a piac környékén és a piacon is – tájékoztatott Huszák József, aki a hangulatot is javítani szeretné. – Egyeztetéseket folytatunk a Nagy Imre Általános Művelődési Központtal és a Csepp Csepel táncegyüttessel, hogy hétvégi bemutatókat, flash mobokat tarthassunk itt az átjáróban.

A piac újonnan kinevezett igazgatóját arra kértük, mondja el, ő mit szeret a legjobban a Csepeli Piacon.

– Az itt tapasztalható családias hangulatot. Az árusok nem csak odaadják az árut, hanem mesélnek róla, lehet velük beszélgetni, sokan recepteket is mondanak a vevőknek. Így tudtam meg múlt héten, mi a tökéletes meggyleves elkészítésének módja. Az itt kapható lángos pedig mindent visz, azt mindenkinek meg kell kóstolnia!

Nem drága a Csepeli Piac

Négy, leggyakrabban vásárolt zöldség és gyümölcs esetében összehasonlítottuk az árakat. A három belvárosi piac átlag árait a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága bocsájtotta rendelkezésre. Az összegek a június 18-i átlagárakat mutatják, forintban.  Mivel Csepelen a piacnak, a „piacolásnak” évtizedes hagyománya van, ezért tájékoztatásuk szerint a piac vezetősége vizsgálja annak lehetőségét, hogy a bérleti díjakat hogyan lehetne tovább csökkenteni, ami valószínűleg az árakban is jelentkezik majd.

 

 Vámház krt-i vásárcsarnokRákóczi téri vásárcsarnokBosnyák téri vásárcsarnokCsepeli Piac
sárgarépa248-34898-380198-400200-350
burgonya128-198149-29898-598190-300
paradicsom348-698399-1480398-1480450-700
cseresznye400-980599-1480480-1698500-700
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.