EUR: 338,46 Ft
CHF: 317,54 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Külföld

Meghalt Whitney Houston lánya

Életének huszonharmadik évében meghalt a néhai Whitney Houston amerikai énekesnő lánya.

Bobbi Kristina Brown az egykori popsztár és a rapper Bobby Brown egyetlen közös gyereke. Halálát az Entertainment Online című amerikai honlap vasárnap jelentette be a családra hivatkozva.


“Bobbi Kristina Brown 2015. július 26-án családja körében hunyt el. Isten karjában végre békére lelt. Még egyszer szeretnénk mindenkinek megköszönni azt a rengeteg szeretet és támogatást, amelyet az elmúlt néhány hónapban kaptunk” – mondta Kristen Foster, a Houston család képviselője vasárnap.

A 22 éves lány idén január 31-én került kórházba azt követően, hogy anyja halálához kísértetiesen hasonló körülmények között, a fürdőkádban találtak rá eszméletlenül saját lakásában, Atlantában. Itt élt együtt barátjával Nick Gordonnal, akit a nyilvánosság előtt férjének nevezett, bár hivatalosan nem házasodtak össze. Az orvosok mesterséges kómába helyezték, hogy megmentsék életét, emellett lélegeztető gépre is kapcsolták.


Mivel agya súlyosan károsodott, és állapota nem javult, a közelmúltban átszállították a Georgia állambeli Dluthban található Peachtree Keresztény Hospice otthonba, vasárnap ott érte a halál.

A lány édesanyja, a világhírű Whitney Houston több mint három évvel ezelőtt, 2012. február 11-én halt meg egy Los Angeles-i szállodai szoba fürdőkádjában. A halottkémi vizsgálat szerint a 48 éves énekesnő szívbetegsége és kokainfogyasztás miatt fulladt a kádba.

Az akkor 18 éves Bobbi Kristina Brown anyja halála után arról beszélt Oprah Winfrey műsorában, hogy szeretné tovább vinni anyja hagyatékát, mint énekes, színész és táncos. “Nemcsak anya volt, ő volt a legjobb barát” – mondta Winfreynek. A lány pályafutása azonban nem tudott lendületet venni. Bár voltak televíziós szereplései, nem sikerült befutnia. Énekesként pedig akkor aratta a legnagyobb sikert, amikor 2009-ben anyjával duettet énekelt a New York-i Central Parkban.

Halála hírére számos híresség fejezte ki együttérzését a családjával. “Nehéz a szívem. Pihenj békében édesanyáddal Bobbi Kristina. Imáimat küldöm a Brown-Houston családnak” – fogalmazott Twitterén a Grammy-díjas Missy Elliot. “Nagyon fogsz hiányozni” – twitterezte Vivica A. Fox színésznő.

Whitney Houston és Bobby Brown 2007-ben vált el. Az énekesnő kapta meg a lánya feletti felügyeleti jogot. Bobbi Kristina együtt nőtt fel a nála három évvel idősebb Nick Gordonnal, akit árvaként vett magához Houston, bár hivatalosan sohasem adoptálta. Gordont a végrendeletébe sem vette be a sztár, de Houstont a tinédzser Bobbi Kristina és Gordon is “mamának” szólította.

Januárban Gordon volt az, aki megtalálta Bobbi Kristinát a lakása fürdőkádjában. Gordon és Bobbi Kristina családjának kapcsolata erősen megromlott a lány kórházba kerülése után. Houstonék elérték, hogy a férfi ne látogathassa a kórházban. Június 24-én pedig, amikor átszállították a hospice otthonba, a kómában fekvő Bobbi Kristina bíróság által kirendelt képviselője azzal vádolta meg, hogy kapcsolatuk idején erőszakosan viselkedett a lánnyal és miközben a kórházban feküdt, több mint 11 ezer dollárt vett el a bankszámlájáról.

Bobbi Kristina, anyja örököseként mesésen gazdag volt, de pénze biztonságos alapokban feküdt, hogy ne lehessen kicsalni tőle. A Houston család nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora is valójában Whitney Houston hagyatékának értéke. Egy bíróság májusban Bobby Brownt és Pat Houstont nevezte ki a lány közös gyámjának.

Kapcsolódó Cikkek