2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület

Megszavazták: összekötik a 2-es metrót a HÉV-el

Így nézne ki az Örs vezér téri megálló (forrás:BKK)

Így nézne ki az Örs vezér téri megálló (forrás:BKK)

Támogatta a 2-es metróvonal és a gödöllői HÉV összekötése, valamint a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításáról szóló terveket legutóbbi ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A projekt összköltsége több mint kétszázmilliárd forint. A  metró- és a HÉV-rendszer összekötésével Budapest jóval több városrésze felé juthatunk el átszállás nélkül, a HÉV vonalán a követési idő csökken, az Örs vezér terei átszállást is számítva 15 perc menetidő-megtakarítás várható Gödöllő és a Déli pályaudvar között. A két vonal összekötésének pontos módjáról, akár a teljes vonalon használható, hibrid szerelvények használatáról később dönthetnek. A fejlesztés révén az Örs vezér terén és a megállóhelyek környezetében lehetőség nyílik a tér rendezésére, a közösségi és a zöldfelületek európai színvonalú kialakítására. A gyors és megbízható rendszer létrehozásával az autóforgalom is csökkenhet, a torlódások és a környezetterhelés mérséklődhet.


A csömöri megálló terve (forrásBKK)

A csömöri megálló terve (forrásBKK)

A felüljáró (forrás:BKK)

Az autóforgalom is csökkenhet (forrás:BKK)

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.