EUR: 338,27 Ft
CHF: 318,66 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Megvan az új Fradi mez!

Hűen a hagyományhoz, hűen a nemzethez. Az úi Fradi mezAz őszi szezontól a Ferencváros játékosai egy olyan megújult hazai mezben játszanak majd, amely igazán méltó Magyarország legsikeresebb klubjához.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt években befektetett sok munkának napjainkban már mind sportszakmai, mind infrastrukturális eredményei érzékelhetőek. A kupák évében a Fradi megnyerte mind a Magyar, mind a Liga-, mind a Szuperkupát és ezüstérmet szerzett a bajnokságban. Kifejtette, hogy a tervezéskor a szemük előtt lebegett, hogy hűek legyenek a hagyományaikhoz, hűek maradjanak a nemzethez.


Az új mez a klub szimbóluma

Az új designt kapott hazai felsőn most ismét keskenyebb és hagyományosabb csíkok láthatóak, amelyeket jól kiemelnek a teljesen zöld ujjak és a zöld vállrész. A felső modern kerek nyakkivágásánál hátul, illetve a mez oldalán is piros csíkok találhatóak.


A piros részletek bevezetésével a magyar nemzeti zászló valamennyi színe megtalálható a mezen, amely a Ferencváros nemzeti öntudatát, valamint a klub kemény munkával elért vezető pozícióját tükrözi.

Hűen a hagyományhoz, hűen a nemzethez_Az új Fradi mez_1Az új hazai mez rövidnadrágja zöld, és mindkét oldalán piros csík látható a felsőn látható csíkokkal egy vonalban.

Amikor a Ferencváros játékosai mozgásban vannak, a felsőn és a rövidnadrágon található csíkok együtt mozognak, amely egyrészt kiemeli a test alakját, másrészt a légiességet és gyorsaságot hangsúlyozza. Az új hazai sportszár teljesen zöld, rajta hátul apró ék alakú mintákból álló csík fut.

Az új mez a klub büszke szimbóluma, amely – a környezeti fenntarthatóság mellett – a legfrissebb újításokkal, anyag- és nedvességkezelési technológiákkal segíti a játékosokat abban, hogy még kiválóbb eredményeket érjenek el.

Minden egyes mez anyaga átlagosan 18 újrafeldolgozott műanyag palackot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a Nike 2010 óta csaknem kétmilliárd ilyen palackot használt fel a mezek gyártásához, így azok nem kerültek hulladéklerakóban. Ennyi palack kb. 3 500 futballpályát borítana be.

A bemutatáshoz készült egy reklám film is, amelyben olyan legendás és sikeres ferencvárosi futballisták mutatják be az új mezt, mint az 1965-ös VVK-győztes Rákosi Gyula, az 1975-ös KEK-döntős csapattag, Ebedli Zoltán, a 20 évvel ezelőtti BL-főtáblás gárda ásza, Lipcsei Péter és a 2004-ben utoljára bajnoki címet szerzett Fradi akkori ifjú zsenije, a mostani csapat motorja, Gera Zoltán.

 

Kapcsolódó Cikkek