2020. február 17., hétfő
Donát

Extra

Mel Gibson Ausztráliában rendez háborús filmet

Gyermekkora és fiatalsága színhelyére, Sydneybe tért haza Mel Gibson, hogy egy második világháborús hősről forgasson játékfilmet.

A Hacksaw Ridge című produkciót a nagyváros és Új-Dél-Wales állam különböző helyszínein veszik fel. A film hőse az amerikai Desmond Doss, aki nem volt hajlandó fegyvert venni a kezébe, ezért frontorvosként szolgált a Csendes-óceáni hadszíntéren. Helytállásáért később megkapta a becsületrendet – mondta el csütörtökön Sydneyben Gibson, aki a rendezői székben ül majd.


A színész-rendező az Egyesült Államokban született, de családjával 12 évesen Ausztráliába költözött, ott végezte tanulmányait és ott szerzett színészi diplomát is a neves NIDA drámaiskolában.

“Nem is lehetne jobb helyen forgatni ezt a filmet, mint Sydneyben és Új-Dél-Walesben, ahol szerencsém volt felnőni és ahol a pályafutásom elkezdődött” – fogalmazott.

Mint a sajtóértekezleten elmesélte, a készülő film nagyon inspiráló, egy olyan ember története, aki nem akar fegyvert fogni, de kiveszi a részét az emberek megmentéséből a világ poklában.

A produkcióban Andrew Garfield alakítja Dosst, a szereposztásban Vince Vaughan és Sam Worthington is feltűnik.

Gibson egy hónapja érkezett Ausztráliába, a film előkészítési munkái már javában folynak. Az imdb.com adatbázis szerint a bemutató 2017-re várható.

Kapcsolódó Cikkek