EUR: 339,64 Ft
CHF: 319,30 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Életmód

Mutasd a csókod, megmondom, ki vagy!

kiss-499138_1280Azt vettem észre, ha a csók nagyon jó valakivel, akkor általában a szex is nagyon jó lesz. Ha a csókolózás nem szabadít fel tüzet, akkor, sajnos, a szex sem fog. Vannak nagyon finom intő jelek, amelyeken a legtöbb ember átsiklik – írja Csernus Imre A nő című könyvében. De vajon milyen a jó csók? A leheletnyi, a szenvedélyes, a forró, a rafinált, az ajakharapdáló, vagy a nyelves? Abban megegyezhetünk, hogy mindenki másra esküszik, és egyáltalán nem mindegy, hogy kitől kapjuk.

Az első 


Többnyire felejthetetlen és szerelemből születik. Botladozó, gyomorgörcsös, ideges, de amint képesek vagyunk beleolvadni kiderül, hogy a csókolózás kellemes, jól eső érzés. Őrizzük meg nyugalmunkat és csak folytassuk nyugodtan. Ne feledjük, mindig van első csók, amire érdemes várni. Csipkerózsika 100 évig várt rá.

csipkerozsika_csók

Ébresztő, királylány!

A szenvedélyes


Nem feltétlenül kell hozzá szerelem, de elengedhetetlen az izzó érzékiség. A szenvedélyes csók nagymestere Gustav Klimt. Leghíresebb festménye, A csók, buja vágyról árulkodik, és talán csak második pillantásra tűnik fel, hogy a férfi még nem is érinti a nő ajkát. Az a fázis a fantáziánkra van bízva. Klimt egész munkásságával hódol az erotika előtt. Állítólag valamennyi modelljével volt afférja, és 14 törvénytelen gyermeket nemzett.

Klimt_-_Der_Kuss

Szecessziós szenvedély

Csók egy idegennel

Az Egyesült Államok történelmének egyik leghíresebb fotója 1945. augusztus 27-én jelent meg a Life magazin címlapján, és a szenvedélyesen csókolózó pár képe bejárta a világot. A híres fényképet Alfred Eisenstaedt német származású fotós készítette a New York-i Times Square-en, amikor az amerikaiak Japán kapitulálását és a II. világháború végét ünnepelték 1945. augusztus 14-én. Manhattan forgalmas sugárútján felnőttek, gyerekek, katonák és civilek együtt örültek a világbékének. A csókolózó pár azonban más fotósokat is megihletett: az amerikai haditengerészet riportere, Victor Jorgensen egy másik nézőpontból kapta lencsevégre őket – ez a fénykép a New York Timesban jelent meg. Az ölelkező párról készült felvétel pillanatok alatt a béke és a boldogság jelképévé vált, szobor is készült róla és számos reprodukció.

Egy nyugalmazott New York-i detektív, Carl Muscarello éveken keresztül nyomozott a fotó szereplői után

Egy nyugalmazott New York-i detektív, Carl Muscarello éveken keresztül nyomozott a fotó szereplői után

A titkos

A gyengédség,  az intenzív érzelem és a fojtott erotika szimbóluma Rodin Csókja. Beszédes történet, hogy a szobor eredetileg A pokol kapuja című szoboregyüttes része lett volna, de Rodin nem érezte, hogy passzolna az alkotás a többihez, ezért különálló, egyedi szoborrá emelte. Az alkotás eredeti címe Francesca da Rimini volt. A Dantét hallhatatlanná tevő 13. századi nemesasszony beleszeretett férje, Giovanni Malatesta öccsébe, Paolóba. A fáma szerint Lancelot és Guinevere történetének olvasása során szökött szárba szerelmük, azonban a pár hamarosan lebukott: a dühös férj meggyilkoltatta a szerelmeseket. A szobrot figyelmesen megnézve látható, ahogy Paolo kezében tartja a könyvet. Az ölelkező pár ajkai tulajdonképpen nem érnek egymáshoz, jelezve ezzel, hogy szerelmük beteljesületlen maradt.

Szerelmük beteljesületlen maradt

Szerelmük beteljesületlen maradt

A vágyott

Scarlett O’Hara és Rhett Butler csókja a régóta áhított, tökéletes, egybeforró összetartozás – sok-sok viszontagsággal, heves vitával és egy tragikus fordulattal. Nincs nő, aki ne lenne szívesen Scarlett helyében, és nincs nő, aki ne rázná meg szívesen Scarlettet, hogy kapjon észbe és ne engedje elmenni maga mellett a FÉRFIT, a biztonságot és a szerelmet.  Scarlett ekkor jön rá, hogy igazából már régóta Rhettet szereti, amikor ennek már nincs súlya. Sokaknál egyébként  a bemutató után, és nem a csók verte ki a biztosítékot, hanem Butler utolsó mondta, aki azt meri mondani a szerelmet valló Scarlettnek: „Őszintén szólva kedvesem, fütyülök rá.”Az akkoriban vulgárisnak minősített mondatot számos alternatívával próbálták helyettesíteni, („Őszintén, kedvesem… Mit sem érdekel többé; A közönyöm határtalan.”), de a rendező inkább egy 5000 dolláros bírság befizetése mellett döntött, és megtartotta az eredeti szöveget.

"Gone with the Wind" starred Clark Gable and Vivien Leigh as Rhett Butler and Scarlett O'Hara. Although both Gable and Leigh received Academy Award® nominations for their portrayals, only Leigh took home the Oscar® in the Lead Actress category. Restored by Nick & jane for Dr. Macro's High Quality Movie Scans Website: http:www.doctormacro.com. Enjoy!

Rhett Butler és Scarlett O’Hara

Kapcsolódó Cikkek

 • Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  Megkezdődött a húsvét előtti böjt

  A katolikus hagyomány szerint húsvét mozgó ünnep, ezért minden évben máskor ünnepelik. A böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. Az idén február 26-án vette kezdetét a húsvétot megelőző 40 napos böjt.

 • Erre jó a keserűsó

  Erre jó a keserűsó

  Nem minden só nátrium-klorid. A keserűsót is ehhez sorolja a közvélemény, azonban itt a magnézium sójáról van szó.

 • Le a foltokkal!

  Le a foltokkal!

  A környezettudatosan élők keresik a megoldásokat, hogyan lehet környezetbarát módon megoldani a szőnyegre került foltok kitisztítását.

 • Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Nemsokára összeáll a speciális artistaosztály

  Amint Kína egészségügyileg kockázatmentes ország lesz, megkezdheti a munkát a magyar artista osztály Pekingben – jelentette be Kovács Gábor Dénes képzési igazgató annak apropójából, hogy nemsokára elindul a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ programja, amelyben állami ösztöndíjjal, magyar artistaképző osztály indul Pekingben.