2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Életmód

Napozzunk okosan!

napozóNyáron több időt töltünk a szabadban, mint a többi évszakban, vagyis a napfény még akkor is éri bőrünket, ha nem napozunk. Fontos, hogy olyankor is gondoljunk a bőrvédelemre, amikor nem a standra indulunk. Ha megfelelően védekezünk a káros napsugarak ellen,  elkerülhetjük a leégést és bőrünk korai öregedését.

 

1 . A megfelelő fényvédő krém kiválasztása
Nincs más tennivaló, csak szerezzük be a bőrtípusunknak és az alkalomnak megfelelő fényvédő készítményeket. A nagy melegben akkor is kenjük be a szabadon maradt bőrfelületeket napvédővel, ha nem strandolni készülünk, mert olyankor lehet a legkönnyebben leégni, amikor nem is számítunk rá! Akinek nagyon fehér a bőre, először a korai vagy a késő délutáni órákban napozzon és használjon legalább 50 faktoros, nagyon erős fényvédő krémet. Az első néhány nap után elegendő lehet az erős fényvédő kategóriájú 30 faktor körüli fényvédő krém is. Mindezt lehetőleg a napozás előtt legalább néhány perccel, mivel ennyi idő kell ahhoz, hogy a hatóanyagok aktivizálódjanak. Érdemes természetes összetevőjű krémeket választani.


2. Vízhiány
Ha órákig fekszik a napon, megnő a napi folyadékszükséglet, amit folyamatosan pótolni kell.

3. Napozási utáni védelem
Hiába keni rendszeresen akár vízálló fényvédővel magát egész nap a standon, utána is gondoskodni kell a hidratálásról. A napozás utáni krémek pótolják a bőr elvesztett nedvességtartalmát, kellemesen hűsítenek, nyugtatnak. Válasszon olyan összetevőket tartalmazó krémet vagy gélt, amely segít hosszabban megőrizni a barnaságot és előkészíti a bőrt a további napozásra.


4. Bőrirritáció és öregedés
Napozáskor felejtse el az erős sminket, hiszen az könnyen” beleéghet” a bőrbe, ráncosodást és foltosodást okozhat, melyet egyszerűbb megelőzni, mint utána kezelni. Jobb, ha gondosan megtisztítja az arcbőrét, mielőtt kifekszik a napra és maximum csak vízálló szempillaspirált, valamint egy jó ajakírt használ, amely különböző növényi olajokat tartalmaz, mint például a shea- kakaóvaj és jojoba olaj, amely óvja az ajkat!

Kapcsolódó Cikkek

  • Így élvezzük a nyugdíjaséveket

    Így élvezzük a nyugdíjaséveket

    Sokan tartanak attól, hogy a nyugdíjas kort elérve hirtelen egyedül maradnak, kiesnek a munkahelyi kapcsolatokból. Pedig a nyugdíj korántsem jelenti mindennek a végét, sőt!

  • Össznépi munkahelyi hazugságok

    Össznépi munkahelyi hazugságok

    A magyar munkavállalók kellemetlen vagy éppen a laikusoknak nehezen elmagyarázható munkakörük miatt is állítottak már valótlant arról, hogy mit dolgoznak – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.