EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb II.kerület

Nem csak a Rám-szakadék van a világon

A Pilismaróti Erdészet által kezelt területen számos kirándulóhely található, melyek közül Dobogókő térsége és a Rám-szakadék a leglátogatottabbak. A legnépszerűbb kirándulóhelyeket érintve a térségben a Rám-szakadék és a Vadálló-kövek környékét bemutató tanösvényen is végigmehetnek az érdeklődők. A természetjárók által közkedvelt úti célnak számít még a Prédikálószék és a Vadálló-kövek, vagy a 451 méter magas Hirsch-orom, amelyet ha Pilismarótról közelítünk meg, a festői Miklós-deák-völgyet is útba ejthetjük. Az Esztergom közelében fekvő Vaskapu-hegy csúcsán turistaház is várja az arra járókat, amelynek teraszáról gyönyörű panoráma nyílik a városra. A környékbeli szálláshelyeket, a komfortos Hoffmann Vadászházat, a Fekete-hegyi Berda József Kulcsosházat vagy a nomád jellegű sátorozó helyet, a Fáry-kutat is sokan veszik igénybe. A Hoffmann Vadászháznál egy nyolc állomásból álló, erdőismereti tanösvény is található, amely a a Két-bükkfa nyeregtől a zöld, majd zöld négyzet jelzésen, a Szakó-nyereg irányából pedig a zöld kereszt jelzésen haladva érhető el.

hoffmann vadászház

A Hoffmann Vadászháznál erdőismereti tanösvény is várja a látogatókat


Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.