2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Sport

Nézettségi csúcsot hozott a női vb-döntő

Új televíziós nézettségi csúcsot hozott az Egyesült Államokban a női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője, amelyben az amerikai válogatott 5-2-re verte a címvédő Japánt.

Vancouver, 2015. július 6. Az Egyesült Államok válogatottja ünnepel a bajnoki trófeával, miután 5-2- legyőzték a címvédő Japánt a női labdarúgó-világbajnokság vancouveri döntőjében 2015. július 5-én. (MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck)

Vancouver, 2015. július 6.
Az Egyesült Államok válogatottja ünnepel a bajnoki trófeával, miután 5-2- legyőzték a címvédő Japánt a női labdarúgó-világbajnokság vancouveri döntőjében 2015. július 5-én. (MTI/AP/The Canadian Press/Darryl Dyck)

A találkozót átlagban 25,4 millióan követték figyelemmel – a Fox tv-társaság közlése szerint ennyi tv-nézőt még nem regisztráltak Amerikában futballmeccsen. Előfordult, hogy egyszerre 30,9 millióan kapcsoltak a fináléra.

Jill Ellis szövetségi kapitány csapata ezzel az amerikai férfiválogatottat előzte meg nézettség terén. A német Jürgen Klinsmann vezette együttes Portugália elleni mérkőzését (2-2) a tavalyi brazíliai vb-n átlagban 18,7 millió tv-néző látta.

Kapcsolódó Cikkek