2020. február 25., kedd
Mátyás

Extra

Norbi édesanyja megvakulhat!

schobert mama_pzlpxA fitneszguru édesanyja több mint három évtizede küzd súlyos, kettes-típusú cukorbetegséggel. Két évvel ezelőtt majdnem amputálni kellett a lábát, de az igazi tragédia csak ezután kezdődött:  Judit asszony látása veszélybe került, és a közeljövőben további fájdalmas beavatkozások várnak rá.

Schobert Norbi még most is alig tér magához azok után, ami néhány hete történt édesanyjával, aki életveszélyes állapotba került cukorbetegsége miatt. – Nem volt a közelben az általam forgalmazott kenyere és éhségében extrudált kenyeret evett, körülbelül 5-6 szeletet. Egy óra múlva hívott, hogy 28-ra ugrott a cukra, ( a normális mérték 4-7 között van a szerk.) rettenetesen rosszul volt, megivott majd három liter vizet és föl-alá járkált a teraszon. Végül mentőt kellett hívni hozzá, de szerencsére végül nem kellett kórházba vinni. Édesanyám nagyon régóta szenved a kettes típusú cukorbetegség miatt. A szemében lévő erekkel vannak problémái, emiatt többször kellett már műteni. Sajnos olyannyira súlyos a helyzet, hogy már a vakság fenyegeti – mesélte az édesanyja állapotáért aggódó Norbi.


Rubint Réka Schobert Norbi és családja (Fotó: Máté Krisztián)

A kis Zalán Judit asszony elmondása szerint egy az egyben Norbira emlékezteti.

Judit asszony közel 35 éve, édesanyja halála óta él ezzel a súlyos betegséggel. Azóta rengeteget javult az egészségi állapota, ami nagyrészt a fia által forgalmazott élelmiszereknek köszönhető, melyektől több mint 40 kilótól szabadult meg. A  súlyos cukorbaj miatt viszont folyamatos harc Norbi édesanyjának élete: évekkel ezelőtt azért aggódtak, nehogy amputálni kelljen a lábát, most pedig a látását veszélyezteti a kór.

– Az inzulin miatt kilenc kilót szedtem fel, de még így is sokkal jobb az alakom, mint régen, amikor még nem Norbi ételeit fogyasztottam. Sajnos nem edzhetek a szemem miatt, ugyanis a cukor miatt bevérzett a szemfenekem és azóta két műtéten vagyok túl. Az első elég fájdalmas volt, levették a szememről a szürke hályogot és kitisztították a szemem. Utána szilikonzselét ültettek be, aminek fél évig kell ott maradnia. amint ez az időszak letelik, megkezdjük a lézeres kezeléseket, de kérdéses, hogyan reagálok majd ezekre. A jobb szememmel már csak sziluetteket látok. Két évvel ezelőtt ugyanez volt a helyzet, csak akkor a bal szememet kellett operálni, amit szintén a jelenlegi orvosom mentett meg, úgyhogy bizakodó vagyok – mesélte Judit asszony, aki szomorúan fűzte hozzá, hogy egyik kedvenc időtöltése,  az olvasás is egyre nehezebben megy, de reméli, hogy egyszer lesz még alkalma újra végigolvasnia kedvenc könyveit.


Botránykönyvet írt

schobert mama_fbNorbi hamarosan megjelenő legújabb könyvében a világ legnagyobb multinacionális élelmiszergyártó cégeinek titkos üzelmeit készül leleplezni. Szerinte ugyanis a multik összejátszanak a gyógyszergyártókkal a valódi céljuk pedig az, hogy az embereket a mértéktelen és egészségtelen étkezésre szoktassák rá, ami különböző betegségeket generál, ezzel kedvezve a gyógyszeriparnak . Schobert felkészült arra, hogy a könyvből botrány lesz. – Bármit képes vagyok elviselni, mondjanak amit akarnak. De a tudásomat nem vehetik el tőlem!

Kapcsolódó Cikkek