EUR: 335,47 Ft
CHF: 315,78 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb II.kerület

Olcsóbb a zöld hulladékos zsák, mint a bírság!

A kerületben élők gyakran tesznek bejelentést az önkormányzaton a lakóházak közelében az erdőszélre, az árokpartra, vagy az egykori szelektív hulladék-szigetek helyére kihordott szeméthalmok miatt.

– Kapacitásunk véges, és néha kilátástalannak érezzük a munkát, annyi az illegális szemetelő a II. kerületben – hangsúlyozta Vajthó Gábor, a városrendészet vezetője. – Az önkormányzat tízmilliókat költ évente az illegális hulladékszigetek felszámolására és elszállíttatására. Ennek a pénznek az oktatási, az egészségügyi, vagy a szociális ágazatban is nagy hasznát vennék, és mennyivel jobb lenne, ha a szemétszállítás helyett inkább a parkosításra jutna – jelentette ki az irodavezető. Hozzátette, a közterületre kihordott szemét kisebb hányada zöldhulladék, amit akár komposztálni is lehetne, vagy az FKF Zrt. logójával ellátott zöldzsákokban a kukák mellé helyezve elszállítanának a szemetesek. Az utcára szórt szemét többi részét a sitt, kommunális hulladék, autóalkatrészek, veszélyes hulladékok teszik ki. A városrendészet korszerű technika bevetésével figyeli azokat a helyeket, ahol rendszeresen raknak le hulladékot.


– Aki lebukik, nem tud, vagy nem akar magyarázatot adni tettére. Ami a legszomorúbb, hogy amikor a közterület-felügyelőink igazoltatják a szabálysértőket, rendre kiderül, hogy a szemétlerakattól legfeljebb néhány száz méterre laknak. Hogy a lustaság, vagy az anyagiak motiválják-e az elkövetőket, az nem derül ki, mindenesetre a 150 ezer forintig terjedő bírságból sok zöldhulladékos zsákra, vagy a szemét sokszori elszállítására telne, miközben a közterületek szépek és élhetőek maradnának.

szemetelok2

Autóval hordják zsákszámra a szemetet az erdőszélre

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.