EUR: 338,41 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb IV.kerület

Összekapcsolták a távhőrendszereket

fűtés

fotó:pixabay.com

Befejeződött az újpesti és az újpalotai távhőkörzetek összekapcsolása, ezzel lehetővé vált a fővárosi hulladékhasznosító műben előállított, kedvező költségű hőenergia fokozott hasznosítása.

– A hulladék elégetéséből származó hő nagyobb mértékű átvételével csökken a Főtáv Zrt. földgázfüggősége, az üvegházhatású gázok kibocsátása, és a társaság gazdaságosabban tudja biztosítani a távhőt a fogyasztóknak – mondta Mitnyan György, a Főtáv vezérigazgatója  a projektátadási rendezvényen.
A több mint 5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz 10 százalékos uniós támogatást nyert a budapesti távhőszolgáltató – adta hírül a távirati iroda.
Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta:az ilyen jellegű beruházások jelentősen hozzájárulnak az energiafüggőség csökkentéséhez és a klímavédelmi célok teljesüléséhez.


– Magyarországon a lakosság 13 százaléka, 1,3 millió ember veszi igénybe a távhőszolgáltatást – ismertette a helyettes államtitkár. Hozzátette: szükséges a távhőszektor további fejlesztése, hogy a távhőrendszerek üzemeltetése még gazdaságosabb legyen, ami kiemelten fontos a szolgáltatást igénybe vevőknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.