2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb IV.kerület

Ősszel nyílik az első újpesti kormányablak

Kaposvár, 2015. január 30. Ügyintézők okmányokat állítanak ki a Somogy Megyei Kormányhivatalban megnyíló új kormányablak átadásán Kaposváron 2015. január 30-án. A kaposvárival együtt 26 új kormányablak nyílt meg ezen a napon, így az országban összesen száz kormányablakban intézhetik ügyeiket az állampolgárok. MTI Fotó: Varga György

A kormányablakok meggyorsítják az ügyintézést (képünk illusztráció)
MTI Fotó: Varga György

Már folynak  a IV. kerület első kormányablakának tervezési munkálatai, de maga a hivatal ősszel nyitja meg kapuit az ügyfelek előtt. Érdekesség, hogy míg a gyakorlat szerint máshol az okmányiroda mellett működnek a kormányablakok, itt az okmányiroda alakul át kormányablakká – adta hírül  az OrientPress Hírügynökség.

Az átalakulásig biztosan megmarad a káposztásmegyeri kirendeltség is, amelynek további sorsáról majd az  ügyfelek igényei döntenek. A kormányablakok országos hálózata dinamikusan fejlődik, az év végéig mintegy 278 helyszínre tervezik a kibővítését és egyre bővül a kormányablakokban intézhető ügyek száma is.


– Magyarország legnagyobb közigazgatási átalakítását hajtja végre a kormány, és az a jó, ha az emberek ebből csak azt érzékelik, hogy az ügyeiket hatékonyabban, gyorsabban el tudják intézni – fogalmazott György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja a legutóbbi, rákosmentei kormányablak átadóján. A cél az, hogy az állampolgárok minél rövidebb idő alatt, lehetőleg helyben intézhessék ügyeiket, és csökkenjenek a különféle ügyintézési díjak.

Kapcsolódó Cikkek