EUR: 338,15 Ft
CHF: 318,41 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb I.kerület

Palya Bea: jön a Tovább Nő

palya bea lányával2-facebook-palya beaA Városmajori Szabadtéri Színpadon koncertezett a családjával a Várban élő Palya Bea, akit a lassan hároméves Lili lánya is gyakran elkísér a fellépésekre.

– Kívülről fújja a dalokat. Van otthon saját mikrofonja, azzal szokta előadni a műveket. A fővárosi koncertekre jön inkább, van, hogy csak a hangbeállásra, imád rohangálni a zenészek közt, és persze megvan az a privilégiuma, hogy egy – ellenállhatatlanul édes mosollyal kísért – kérésre azonnal kipróbálhatja a hangszereket… – tudtuk meg Beától, akit szakmailag és magánemberként ugyanaz foglalkoztatja.


– Nálam ez a két terület összefügg, hiszen arról tudok dalt írni, ami igazán mélyen érint. Többet figyelek befelé, a sok koncert ellenére, vagy inkább azzal együtt ez egy csendesebb, érettebb időszak, szeretem a ritmusát a dolgaimnak. Felmerül az összes olyan téma, amit egy két és féléves kislány mutat a tükörben: hogyan tartom a saját határaimat, hogyan őrzöm – vagy épp vesztem el – a türelmemet, hogyan tudom befogadni a gyermekem tágasságát, és hogyan fogadom el a saját tökéletlenségemet anyaként. Zenészként, dalcsinalóként pedig pont ezeket a témákat sűrítem dalba – magyarázta Bea. – De született egy Exek köszi című dal, a cím magáért beszél, meg egy Tükör című is, amelyben a főhősnő magát ócsárolja a tükörbe nézve, majd az meglepő módon válaszol neki. Az ilyen témáknál fontos a humor, ezért raktam bele bőven. A közönség ezeket az új darabokat hihetetlenül meghálálta: pár napja volt a dalok ősbemutatója, és az első versszak után már tapsoltak és sikongattak! Nagyon jólesett… – árulta el a Lokálnak az ízig vérig énekes és nő. Ami a nyarat illeti, Bea tele van munkával, de nem bánja.

Palya Bea koncert a Városmajori szabadtéri szinpadon(Fotó: Máté Krisztián)

Palya Bea mint énekes és mint nő is varázsol

– Rengeteg koncert van, de hát imádom csinálni. A családközpontú turnézás jegyében pedig sokszor jön velem a család is, a koncertek közt ücsörgünk valami frissen felfedezett vidéki kávézóban, a Balaton partján, vagy épp két fellépés közt lezúzunk a tengerhez. Az új dalok is szülőcsatornába jutottak, állandóan szövegeken és dallamokon gondolkodom, és lassan összeáll a Tovább Nő című album anyaga, amelyet ősszel fogunk felvenni. És olyan jó, hogy ezek nemcsak dalok, úgy érzem, hogy a közönség a zenehallgatás prímér örömén túl – pedig már az is nagyon jó – még valamit hazavisz: elkezd egy-egy témán gondolkodni, megfigyelni magát, babrálni a saját személyiségnek a rétegeivel. És ez nagyon jó, mert egészséges, jól működő közösséget csak akkor lehet alkotnunk, ha az egyes ember szintjén is rend van, azaz ha belülre figyelünk, önmagunkra.


Kapcsolódó Cikkek