2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XX.kerület

Pesterzsébeten jubilálnak a festők

Magyar Festők Társasága "Kisvárosi Anzix" c. kiállítás a Gaál Imre Galériában Kovács Albert festőművész ( Fotó: Sáfár Tibor )

Magyar Festők Társaságának elnöke, Kovács Albert festőművész
( Fotó: Sáfár Tibor )

Hétfő kivételével minden nap látogatható a Kisvárosi Anzix című kiállítás a Gaál Imre Galériában augusztus 16-ig. A festményeket az idén két évtizedessé vált Magyar Festők Társaságának tagjai készítették.

Az önállóvá váló egylet innentől kezdve kevesebb falba ütközött, és szabadon szervezhette programjait.


– Korábban ez nem így volt, a központból mindig beleszóltak, mit lehet és mit nem. Ez most sem jelenti azt, hogy mindenki tag lenne, pedig közel háromszázan vagyunk. De nem is kötelező. Jelenleg egy helyben topogunk, de függünk a pályázati pénzekből, ezért nem tudunk önállóan gazdálkodni, és nincs állandó kiállítási helyünk.

Az elnök elmondása szerint a húsz év alatt jó kapcsolatot építettek ki mások mellett a Pesterzsébeti Múzeummal is, a jubileumi évük Kisvárosi Anzix elnevezésű kiállítását éppen ezért a Gaál Imre Galériába szervezték.

Magyar Festők Társasága "Kisvárosi Anzix" c. kiállítás a Gaál Imre Galériában ( Fotó: Sáfár Tibor )

Baky Péter Kisvárosi Anzix című képe
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.