2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb

Porhanyós hókifli, kelt tésztából

Hozzávalók:
– 25 dkg margarin
– 10 dkg zsír
– 2 dkg élesztő
– 1 dl tej
– egy evőkanál porcukor
– egy egész tojás
– egy csipet só
– másfél dl tejföl
– 50 dkg liszt

hokifli

Elkészítés:
A margarint és a zsírt habosra keverjük. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kikevert zsiradékhoz. Beleütünk egy egész tojást, hozzáadjuk a tejfölt és megsózzuk. Utoljára pedig hozzádolgozzuk a lisztet. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk. Amikor megkelt, formára szaggatjuk, lekvárral, dióval, mákkal ízesítjük. A megtöltött tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Légkeveréses üzemmódon 150-200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.