2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Ridley Scott filmet forgat a mexikói drogbáróról

Ridley Scott brit rendező és filmproducer Joaquin “El Chapo” Guzmán mexikói drogbáróról készül filmet forgatni.

Scott a Fox filmstúdióval Don Winslow amerikai író The cartel (A kartell) című könyvét filmesíti meg – közölte a The Hollywood Reporter című magazin csütörtökön.


A regény főszereplője Adan Barrera drogbáró, alakját a mexikói kartellvezér Guzmán, vagyis El Chapo (A köpcös) mintájára formálta az író. Guzmán július elején szökött meg egy szigorúan őrzött mexikói börtönből. A bűnöző börtöncellájának tusolója alatt kezdődő, 1,5 kilométeres alagúton át vezető látványos menekülés világszerte a címlapokra került.

A Sinaloa-kartell vezetőjét 1993-ban kapták el, első alkalommal nyolc évvel később szökött meg a börtönből. Akkor 13 évnyi bujkálás után 2014 februárjában, Sinaloa mexikói állam egyik fürdővárosában fogta el a rendőrség.

A mexikói rendvédelmi szervek közel tízezer tagja keresi a szökött drogbárót, de egyelőre hasztalan. Állítólag az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) is segít a Guzmán utáni nyomozásban.

A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon Guzmánt, a Sinaloa-kartell pedig a mexikói drogháború meghatározó szereplője.

Ridley Scott olyan filmekkel vált ismertté, mint az Alien, a Gladiátor és a Szárnyas fejvadász.

Kapcsolódó Cikkek

  • Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

    Akusztikus elődöntőket rendeznek A Dal 2020 műsorsorozatban. A három élő válogató adásból továbbjutott tizennyolc előadó közül most szombaton kilencen lépnek színpadra a Duna Televízióban és a Duna World csatornán látható eseményen.

  • Hatalmas siker a premieren

    Hatalmas siker a premieren

    Ki gondolta volna még 1973-ban, amikor először vitték színpadra Adamis Anna és Presser Gábor szerzők művét, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadást, hogy 2020-ban is szűnni nem akaró tapssal fogják ünnepelni ezeket a kiváló, korszakokon is átívelő, közkedvelt dalokat?