2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb II.kerület

Roads-how-ra indultak a fiatal írók

Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a Város és Folyó csoport (Valyo) bemutatja a sokat megért Steyr kisbuszt, mellyel aztán nekivágnak a Duna mentén egy zenés irodalmi túrának.

Budáról indult útnak a Duna mentén turnézó kisbusz utasaival

A Lánchíd budai hídfőjénél, a Duna-parton rendezett pikniket a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a Város és Folyó Csoport (Valyo).

A Fiatal Írók Szövetsége a július 18-án induló nyári tábora előtt a Duna-partra hívta az érdeklődőket, ahol bemutatták azt a Steyr kisbuszt, amellyel aztán nekivágtak a Duna mentén egy zenés irodalmi túrának. A busz egyúttal instant előadótérként is működik: a benne levő hangosítás, projektor és más kiegészítők a busz megállása után azonnal művészeti performanszokra alkalmas színpaddá léptetik elő az addig az utazást szolgáló járművet. A Budáról induló turné végén Pozsonyon át a FISZ nyári irodalmi táborába, a visegrádi Mogyoró-hegyre érkezik a busz.


A buszindító pikniken előkerültek a FISZ új pólói is, amelyek egyelőre még sehol nem kaphatók, a lecsúszott alkoholista macskát vagy a vérengző medvét ábrázoló FISZ-ruhadarabokat a táborban és utána lehet majd megvásárolni.

Sifter Veronikától, a Fiatal Írók Szövetsége irodavezetőjétől a Lokál megtudta, a tavalyi nagysikerű tavaszi turné adta az ötletet az idei nyári táborhoz.


Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a Város és Folyó csoport (Valyo) bemutatja a sokat megért Steyr kisbuszt, mellyel aztán nekivágnak a Duna mentén egy zenés irodalmi túrának.

Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és a Város és Folyó csoport (Valyo) bemutatta a sokat megért Steyr kisbuszt, amellyel nekivágtak a Duna menti zenés irodalmi túrának

– Útnak indult a Valyo Mobil, fedélzetén zenészekkel, irodalmárokkal és persze a Valyo tagjaival. Ezúttal a Duna-mentén instant kiállító- és előadótérré átalakított Steyr kisbusszal, minden állomáson zenés felolvasásokkal, installációkkal lepve meg a gyanútlan lakosságot. A résztvevők találkozhatnak a Valyo kacsaköveivel, hajóépítő workshopjával és a FISZ által meghívott szerzőkkel – minden nap más és más fellépő csatlakozik hozzánk.

Kapcsolódó Cikkek