2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Rosbergre érdemes fogadni

Spielberg, 2015. június 21. A győztes Nico Rosberg, a Mercedes német versenyzője a bajnoki trófeával a pódiumon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának eredményhirdetésén a spielbergi Red Bull pályán 2015. június 21-én. (MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Rosbergnek legutóbb Ausztriában sikerült nyerni

Az eddigi kilenc 2015-ös futamon mindössze egyszer fordult elő, hogy nem a Mercedes valamelyik pilótája nyerte a nagydíjat – Malajziában Vettel győzött –, ezért nem meglepő, hogy a fogadóirodák a Hungaroringen is a német csapatot favorizálják. Az idén háromszor elsőként célba érő Rosberg és az ötszörös győztes Hamilton valóban kiemelkedik a mezőnyből, azonban a német pilóta sikerére fogadók egészen jó szorzóval játszhatnak. Míg Hamilton győzelmére 1,4-szeres az odds, addig Rosberg győzelme – ami egyáltalán nem elképzelhetetlen – háromszoros pénzt fizet.

Amikor Sebastian Vettel néhány hete Magyarországon járt, úgy nyilatkozott, hogy Mogyoródon a Ferrarinak esélye lehet megszorítani a Mercedeseket. A négyszeres világbajnok optimizmusa nem tükröződik a fogadási listán, hiszen győzelmére 11-szeres pénzt lehet kapni, csapattársa Kimi Räikkönen sikere pedig már 20-szoros jövedelemmel kecsegtet.


A bármelyik Manor-Marussia első helye esetén fizetendő 3000-szeres megtérüléssel most ne foglalkozzunk, viszont Eric Boullier, a McLaren igazgatója a közelmúltban megismételte korábbi kijelentését, hogy amint megoldják Button és Alonso autójának megbízhatósági problémáit, komoly erőforrásokat szabadíthatnának fel a Honda-motorban, amivel akár a dobogóért is harcban lehetnek. Bár Boullier szavai elsőre abszurdnak tűnnek, ha ezt mégis sikerül a Hungaroringen elérni, akkor egy győzelemmel – amihez a motor megbízhatósága mellett azért sok más apróságnak is össze kell jönnie – ezerszeres pénzt hozhatnak a bátor fogadóknak.

Kapcsolódó Cikkek